GoToGate

Antibes

Antibes på Cote d’Azur i Sør-Frankrike er en meget populær ferie- og badeby. Antibes i Frankrike er kjent for sine fine strender, sin historiske gamleby, og kunstsamlingene i Musée Picasso. Antibes har flotte badestrender både sør og nord for den velbevarte gamlebyen.

Antibes – en vakker gamleby
Gamlebyen i Antibes består av en mengde idylliske smug og smale gater med forretninger, kafeer og restauranter med uteservering – i tillegg til en mengde blomster. Antibes har også en stor gjestehavn for lystbåter. Hit kommer luksusbåter fra hele verden. Antibes i Sør-Frankrike har i høyeste grad en internasjonal atmosfære, men flotte restauranter, mondene klubber og et heftig natteliv. Småbyene rundt Antibes, Golfe Juan og Juan-les-Pins tilhører Antibes kommune.

Antibes, frankrike

Antibes ligger flott til ved havet – ikke rart at byen er populær

Mer om Antibes i Frankrike
I Antibes havn kan vi fortsatt se restene etter tidligere tiders befestninger. Antibes var en stor og viktig havneby, og vi kan se rester av Fort Carré, bygget av Vauban på 1600-tallet. Langs havet i gamlebyen finner du et høyt, firkantet tårn, en rest av byens 1100-tallskatedral. Ved siden av ligger den nyere kirken og Grimaldislottet fra 1600-tallet, som i dag huser det flotte Musée Picasso. I hjertet av gamlebyen finner du et marked, på Cours Masséna. Over alt i gamlebyen finner du serveringssteder der du kan slå deg ned for et måltid eller en forfriskning. Antibes har også et fint arkeologisk museum i festningen Bastion St.-André, med gjenstander fra helt tilbake til 5-600-tallet før Kristus, da byen ble grunnlagt av grekere som Antipolis.

Billig flyreise
Billig hotell

Antibes, Frankrike

Gamlebyen med de gamle festningsverkene

Antibes, Frankrike

Antibes er også kjent for sine pyramider

Antibes, Frankrike

Et utvalg provencalske vinduer