Antibes på Cote d’Azur i Sør-Frankrike er en meget populær ferie- og badeby. Antibes i Frankrike er kjent for sine fine strender, sin historiske gamleby, og kunstsamlingene i Musée Picasso. Antibes har flotte badestrender både sør og nord for den velbevarte gamlebyen.

Antibes – en vakker gamleby

Gamle­byen i Antibes består av en mengde idyl­liske smug og smale gater med forret­ninger, kafeer og restau­ranter med uteser­ve­ring – i tillegg til en mengde blomster. Antibes har også en stor gjeste­havn for lyst­båter. Hit kommer luksus­båter fra hele verden. Antibes i Sør-Frank­rike har i høyeste grad en inter­na­sjonal atmo­sfære, men flotte restau­ranter, mondene klubber og et heftig natteliv. Småbyene rundt Antibes, Golfe Juan og Juan-les-Pins tilhører Antibes kommune.

Antibes, frankrike

Antibes ligger flott til ved havet – ikke rart at byen er populær.

Mer om Antibes i Frankrike

I Antibes havn kan vi fort­satt se restene etter tidli­gere tiders befest­ninger. Antibes var en stor og viktig havneby, og vi kan se rester av Fort Carré, bygget av Vauban på 1600-tallet. Langs havet i gamle­byen finner du et høyt, firkantet tårn, en rest av byens 1100-tallska­te­dral. Ved siden av ligger den nyere kirken og Grimal­di­slottet fra 1600-tallet, som i dag huser det flotte Musée Picasso. I hjertet av gamle­byen finner du et marked, på Cours Masséna. Over alt i gamle­byen finner du serve­rings­steder der du kan slå deg ned for et måltid eller en forfrisk­ning. Antibes har også et fint arkeo­lo­gisk museum i fest­ningen Bastion St.-André, med gjen­stander fra helt tilbake til 5–600-tallet før Kristus, da byen ble grunn­lagt av grekere som Antipolis.

Antibes, Frankrike

Gamle­byen med de gamle festningsverkene.

Antibes, Frankrike

Antibes er også kjent for sine pyramider.

Antibes, Frankrike

Et utvalg proven­calske vinduer.