GoToGate

Angers

Angers er Anjous opprinnelige hovedstad og har et selvbilde deretter. Angers er kongeslekten Plantagenets fødeby. Familiens praktfulle château fra 1200-tallet er ett av byens tre landemerker, som befinner seg i Angers historiske bydel. De to andre landemerkene er den storslåtte Cathédrale St.-Maurice og det enslige tårnet Tour St.-Aubin, som en gang tilhørte en klosterkirke. Mellom disse Boulevard Carnot finner du en meget trivelig og levende gamleby med middelalder-arkitektur, bindingsverkshus og bilfrie gater.

Mer om Angers
Château d’Angers holder daglig åpent for publikum og har en unik samling av noen av Frankrikes flotteste middelalder-gobelenger, vevde tepper fra 1300-tallet, blant annet med motiver fra apokalypsen, som henger på veggene. Selve chateauet er dessuten en severdighet i seg selv. De høye borgmurene gir storslagen utsikt over elven. Rett i nærheten finner du Cathédrale St- Maurice med glassmalerier fra 1100-tallet, omgitt av disse gamle sjarmerende bindingsverkshusene som er så typiske for vest-Frankrike. Fra kirkens romanske fasade og hovedportal i vest, er det anlagt en bred, elegant adkomst oppstykket av trappeløp. Nederst ved elven ender denne i en stor, vakker fontene. Ved det ruvende tårnet Tour St.-Aubin finner du restene av de flotte 1000- og 1100-tallsarkadene fra det berømte St.-Aubinklosteret – i dag en dal av gårdsplassen til Prefecture & Hotel du Departement. Spesielt langs den bilfrie handlegaten Rue St Laud kan du se mye av byens gamle bebyggelse.

Mer om Angers i Loire-dalen, Frankrike
Angers i Loire-dalen er en meget gammel by. Ved østenden av katedralen, på Place St Croix, står et bemerkelsesverdig gammelt hus i bindingsverk – Maison d’Adam med utskjæringer i treverket – ikke alle like tiltalende.

Angers, Anjou, middelalder, historisk, gamleby, Vest-Frankrike, Frankrike

Det berømte Maison d’Adam fra middelalderen har flotte utskjæringer i treverket.

Dette huset er Angers eldste. I strøket rundt er det flere gågater med en mengde restauranter. I området ligger Musée David d’Angers, i en 1200-talls kirkeruin dekket av glass, en hyllest til billedhuggeren som ble født her. Over på den andre siden av katedralen og noen hundre meter opp til høyre, ligger Musée Jean Lurcat i det gamle Hôspital St.-Jean fra 1174. Også på denne siden av elven er det mye flott arkitektur.

Besøk et slott
Innenfor en radius av 2 mil fra Angers kan du besøke slottene Château de Serrant og lystslottet Château du Plessis-Bourré med vollgrav. Sør for Angers ligger Château Brissac med et vakkert mausoleum og en liten, sjarmerende landsby rundt.

Billig flyreiseBillig hotell

Billig flyreise
Billig hotell

Angers, Anjou, middelalder, historisk, gamleby, Vest-Frankrike, Frankrike

Chateau d’Angers i gamlebyen er et museum åpent for publikum

Angers, Anjou, middelalder, historisk, gamleby, Vest-Frankrike, Frankrike

Cathédrale St- Maurice i Angers er omgitt av av gammel bebyggelse

Angers, Anjou, middelalder, historisk, gamleby, Vest-Frankrike, Frankrike

Middelalderbroen over elven Loire, som renner gjennom byen

Angers, Anjou, middelalder, historisk, gamleby, Vest-Frankrike, Frankrike

Tour St.-Aubin, siste rest av en enorm klosterkirke fra middelalderen, står helt alene midt i gamlebyen