GoToGate

Antalya

Antalya i Tyrkia er den virkelig store byen på sørkysten av Tyrkia, med ca 700 tusen fastboende og opp til 2 millioner mennesker i høysesongen. Antalya i Tyrkia har masse å by på for sine feriebesøkende, uansett hva de er ute etter. Lange strender, livlig uteliv, krystallklartrent vann, shopping, golf, opera eller rester fra antikken.

Alanya i Tyrkia passer godt for barnefamilier
Enkelte hoteller og reiseoperatører tilbyr all inclusive, som betyr at mat og drikke er inkludert i prisen, av og til også aktiviteter. De beste strendene ligger litt utenfor byen. Konyalti-stranden ligger i gåavstand vest i byen, en drøy kilometer fra gamlebyen, mens Lara-stranden på østsiden ligger noen kilometer utenfor Antalyas sentrum. Langs strendene er det kafeer og restauranter med utendørs servering, der man kan slå seg ned for et måltid eller en forfriskning. Maten i Tyrkia er god, og mye mildere enn mange tror. Tyrkisk mat er populær både blant barn og voksne. Det finnes restauranter med alle typer mattilbud i Antalya.

Antalya, Middelhavskysten, Tyrkia

Antalya og havnen med den gamle bymuren

Shopping og uteliv i Antalya i Tyrkia
Antalya i Tyrkia har en vakker gamleby, Kaleiki, med trange smug, gamle trehus og murhus, en gammel bymur og en atmosfære du ikke vil glemme med det første. I Antalya går det gamle og det moderne Tyrkia hånd i hånd. Her er det kort vei fra bikini til sortkledde kvinner med sjal, og her kan du sanse det mystiske og fremmede orientalske, som et bakteppe for den moderne turismen. Antalya har moderne bulevarder som er omgitt av palmer, og klassiske basarer i gamlebyen, omgitt av smalesmug og et mylder av boder og gateselgere. Her kan du shoppe, her kan du prute og her kan du gjøre et kupp eller kjøpe katta i sekken. Utelivet er mildt sagt livlig. Utover kvelden strømmer yngre og ikke fullt så unge vestlige turister inn på barer, diskoteker, nattklubber og restauranter i gamlebyen. Stemningen er høy, og her stenger det ikke før ut i de små timer.

Antalya, Middelhavskysten, Tyrkia

Antalyas festningstårn fra osmansk tid, som overvåket kysten

Kultur og severdigheter i Antalya
Antalya har en lang og broket historie. Spesielt romernes nærvær har etterlatt seg mange bygningsrester i Antalya og særlig i området rundt. Her finnes greske, romerske og lykiske ruinbyer, store utendørs teatre, stadion og akvedukter. Aspendos i øst ved byen Serik anbefales et besøk, det samme gjelder Termessos i fjellene og Perga, ca 15 kilometer vest for Antalya. I bymuren kan du fremdels se Hadrians marmorport fra år 130 etter Kristus, bygd i forbindelse med hans besøk i byen. Antalya har et meget fint arkeologisk museum med omfattende samlinger fra flere tidsperioder. Antalya ble besøkt av apostelen Paulus, var en viktig by i det bysantinske riket, som etterfulgte romerne.

Antalya, Middelhavskysten, Tyrkia

Antalya er en storby med flotte omgivelser

Byen ble okkupert av de seljukkiske tyrkerne rundt år 1220 og ble osmansk tyrkisk i 1453. Her finnes flotte moskeer med enestående mosaikker, og minareter i flere stilarter. Over alt i og rundt gamlebyen kan du se rester etter bygg fra tidligere tider.

Atalya, Middelhavskysten, Tyrkia

Parti fra gamlebyen med en del av den opprinnelige bymuren i Antalya

Billig flyreiseBillig hotell

Billig flyreise
Billig hotell

Antalya, Middelhavskysten, Tyrkia

Panorama over den vakre gamlebyen Antalya

Hadrians port fra antikken, Antalya, Middelhavskysten, Tyrkia

Antalyas tårn i bymuren fra antikken, ved den berømte Hadrians port

Keiser Hadrian, Antalya, Middelhavskysten, Tyrkia

Keiser Hadrians vakre port, bygd som en tredelt triumfbue år 130 etter Kristus i forbindelse med keiserens besøk i byen

Hadrian, Antalya, Middelhavskysten, Tyrkia

Keiser Hadrians vakre marmorport i sentrum av Antalya er meget forseggjort

Antalya, Middelhavskysten, Tyrkia

Havna i Antalya i fugleperspektiv

Antalya, Middelhavskysten, Tyrkia

Tradisjonell bebyggelse i den sjarmerende gamlebyen i Antalya