GoToGate

Bagni di Lucca

Bagni di Lucca ble på 1800-tallet et av Europas mest populære kursteder, på grunn av de mange svovelkildene. På disse relativt lukkede, men likevel elegante og luksuriøse kurstedene som Bagni di Lucca, utviklet det seg etter en tid en særegen løssluppen kultur, der utenomekteskapelige forbindelser, gamling og bruk av narkotiske stoffer som opium, utartet.

Bagni di Lucca – kursted og lekegrind for rike europeere på 1800-tallet
I dag brukes svovelkildene og -badene til å behandle forskjellige hudlidelser og astmatiske plager. Fasjonable kursteder som Bagni di Lucca og Montecatini Terme er de siste par tiårene blitt yndede reisemål for kortere ferieopphold i luksuriøse omgivelser. De britiske forfatterne Byron, Browning og Shelley var i perioder faste gjester her, på grunn av billedskjønne omgivelser og pittoreske småbykvartaler. Oppsvinget som kursted på 1800-tallet bidrar til at Bagni di Lucca har noen severdigheter som de fleste andre italienske småbyer mangler. Her kan du se English Church fra 1838 i en ganske prangende nygotisk stil, og den samtidige Cimitero Anglicano (den engelske kirkegården). Her er også et kasino fra samme periode, samt den mondene restauranten Palazzo del Circolo dei Forestieri, som definitivt sikter seg inn mot de bedrestilte segmenter blant ferierende.

Pieve di San Cassiano di Controni, Bagni di Lucca, Toscana, Midt-Italia, Italia

Den flotte middelalderkirken Pieve di San Cassiano di Controni i Bagni di Lucca

Mer om Bagni di Lucca og området rundt
Bagni di Lucca ligger helt sør i det kuperte landskapet Garfagnana, med kort vei over åsene til andre små pittoreske landsbyer. Den mest spektakulære beliggenheten har nok Montefegatesi på ca 900 meters høyde, en drøy dagstur til fots i kupert terreng i nordlig retning. Det er også mulig å følge det vakre dalføret oppover og nedover elven. Noen kilometer sørover ligger den vakre 1100-tallsbroen Ponte della Maddelena, eller Ponte de Diabolo, som den kalles på folkemunne. Sagnet forteller at djevelen bygde broen mot å få sjelen til den første som krysset den. Innbyggerne takket ja, og sende en hund som førstemann. I landsbyen Pieve di Brancoli, beliggende noen kilometer sør for Bagni, på en åsrygg øst for elven Serchio, kan du besøke en ualminnelig vakker romansk kirke, San Giorgio, bygget av grevinne Matilda, den siste av Margrave-slekten, som styrte hele Toscana på 1000-tallet. Landskapet rundt Bagni di Lucca må oppleves. Åsryggene, den frodige vegetasjonen, dalen, elven og stillheten danner en ramme som gir et perfekt utgangspunkt for ferie og rekreasjon, enten du velger å oppsøke severdigheter i området eller rett og slett vil slappe av og nyte naturen.

Billig flyreiseBillig hotell

Billig flyreise
Billig hotell

Bagni di Lucca, Garfagnana, Toscana, Italia

Ponte a Serragli i Bagni di Lucca. Foto: H005 / Wikipedia

Bagni di Lucca, Grfagnana, Toscana, Italia

Ponte delle Catene i landsbyen Fornoli. Foto: H005 / Wikipedia

Bagni di Lucca, Garfagnana, Toscana, Italia

Ponte della Madda­lena over elven Serchio kalles også djeve­lens bro