GoToGate

Bagni Vignoni

Bagni Vignoni i Toscana er noe så sjeldent som et lite kursted fra middelalderen, bygget opp rundt et oppkomme av svovelholdig vann fra vulkanske kilder i grunnen. Anlegget ble bygget av Firenzes mektige Medicifamilie for å kunne tilby kurbad for bedrestilte og adelige. Stedet er først og fremst verd et besøk på grunn av arkitekturen. Her er en liten by planlagt og bygget i en og samme prosess, rundt en diger plass med et stort basseng omgitt av homogen renessansebebyggelse.

Mer om Bagni Vignoni i Italia
Badene er i dag ikke åpne for publikum. Rett ved siden av kan du se kanalsystemene som sørger for vanntilførsel og sirkulasjon. Langs bassenget finner du blant annet en restaurant med utendørs servering. Svovelbad var ingen ny oppfinnelse på 1500-tallet. Romerne bygde tidlig bad og var svært opptatt av den helsebringende effekten varmt vann innebar – også her i Bagni Vignoni.

Bagni Vignoni, Toscana, Midt-Italia, Italia

Bagni Vignoni er et komplett bevart badeanlegg fra renessansen

Romerske bad utviklet seg til å bli miljøer for sosialt samvær, naturligvis uten at kvinner fikk adgang. Mange viktige politiske diskusjoner ble ført i badene – og etter hvert ble disse byggene stadig større og mer påkostet. Kjente personligheter i renessansen, som Pave Pius II, Santa Catarina da Siena og Lorenzo Medici den Magnifisente. Byen oppstod som en direkte følge av nærheten til den viktige hoved- og pilegrimsveien Via Francigena mellom Roma og Cantebury.

Bagni Vignoni, renessanse, Toscana, Midt-Italia, Italia

Bagni Vignoni er et meget godt bevart stykke renessanse-arkitektur

Når du først er her i Val d’Orcia, bør du vurdere å besøke de nærliggende byene San Quirico d’Orcia, Montalcino og 700-tallskirken Sant’Antelmo, renessansebyen Pienza. Montepulciano er en annen severdig by, som ligger øst for Pienza og billedskjønne Val d’Orcia. Under bilturen mellom hvert sted kan du bare nyte landskapet.

Billig flyreiseBillig hotell

Billig flyreise
Billig hotell

Bagni Vignoni, Toscana, Midt-Italia, Italia

Bagni Vignonis svovelkilder har gjort at stedet ble kurbad allerede under romertiden for 2.000 år siden

Bagni Vignoni, Toscana, Midt-Italia, Italia

Bagni Vignoni er i dag et elegant, privat ferieanlegg

Bagni Vignoni, Toscana, Midt-Italia, Italia

Bagni Vignoni har bebyggelse i flere stilarter – her en sengotisk portal

Bagni Vignoni, Toscana, Midt-Italia, Italia

Bagni Vignoni ble besøkt blant andre av Medici-fysten Lorenzo il Magnifico, so led av leddgikt