GoToGate

Brac

Brac utenfor Makarskakysten er den tredje største øya i Kroatia. Brac har en kystlinje bestående av klipper, avbrutt av små, lune viker med flotte sandstrender. Øya er svært vakker, med variert landskap med fjell, pinjeskoger, dyrket mark og små fiskerlandsbyer langs kysten. På Brac dyrkes det oliven, frukt og vindruer. Øya produserer utmerket vin. Det høyeste er fjellet Vidava Gora.

Mer om Brac
Brac har 13 tusen faste innbyggere og den største byen, Supetar, ligger på nordkysten, med 3500 innbyggere. Brac i Kroatia passer ypperlig for barnefamilier og voksne som setter pris på stillhet, sol og bading, vakre omgivelser, kultur og avslappet atmosfære. Alle kystbyene på Brac har vakre havner, de fleste med palmeomkransede promenader. Her finnes det i sommersesongen flere kafeer, restauranter og barer med utendørs servering. Det er svært pittoresk og stemningsfullt i havnene om kvelden.

Brac, Dalmatia, Makarskakysten, Split og øyene, Kroatia

Den vakre lille byen Puciska med havnen, på øya Brac

Brac – kort vei til Split
Det er kort avstand fra Brac over til den vakre byen Split, som er på Unescos liste over Verdensarven. Brac har flere tennisbaner, og kan tilby vannsportsaktiviteter. De beste strendene finner du ved bade- og feriebyen Bol på sørkysten av Brac, men du finner fine små strender mange andre steder på øya også. Det finnes flere fergeforbindelser mellom Brac, Hvar og fastlandet. På Hvar er Stari Grad på Unescos liste over Verdensarven. Det samme gjelder Trogir nord for Split og Dubrovnik i sør. Leier du bil, gir fergene deg mange muligheter til å ”øyhoppe”, samtidig som du kan komme over til fastlandet på forskjellige steder langs Makarskakysten. Byene i fjellene på Brac er også verd et besøk. Her kommer du ganske tett på den kroatiske hverdagen, og ser hvordan menneskene lever til daglig.

Pucisca, Brac, Dalmatia, Makarskakysten, Split og øyene, Kroatia

Kirken i byen Pucisca har en karakteristisk kuppel på klokketårnet

Brac i Kroatia er en svært trivelig ferieøy med milde, blide og vennlige innbyggere som tar deg i mot med åpne armer.

Billig flyreiseBillig hotell

Billig flyreise
Billig hotell

Brac, Dalmatia, Makarskakysten, Split og øyene, Kroatia

En idyllisk strand på Brac, ved klosteret Bol

Brac, Dalmatia, Den gylne stranden, Bol, Makarskakysten, Split og øyene, Kroatia

På Brac finner du også den gylne stranden ved Bol

Supetar, fergeforbindelse til Split, Brac, Dalmatia, Makarskakysten, Split og øyene, Kroatia

Fra den gamle byen Supetar, med fergeforbindelse til Split

Brac, Bol, Det gylne horn, den gylne stranden, Dalmatia, Makarskakysten, Split og øyene, Kroatia

Panorama over byen Bol på øya Brac, med det gylne horn og stranden i bakgrunnen