Brac utenfor Makarskakysten er den tredje største øya i Kroatia. Brac har en kystlinje bestående av klipper, avbrutt av små, lune viker med flotte sandstrender. Øya er svært vakker, med variert landskap med fjell, pinjeskoger, dyrket mark og små fiskerlandsbyer langs kysten. På Brac dyrkes det oliven, frukt og vindruer. Øya produserer utmerket vin. 

Mer om Brac

Brac har 13 tusen faste innbyg­gere og den største byen, Supetar, ligger på nord­kysten, med 3500 innbyg­gere. Brac i Kroatia passer ypperlig for barne­fa­mi­lier og voksne som setter pris på stillhet, sol og bading, vakre omgi­velser, kultur og avslappet atmo­sfære. Alle kyst­byene på Brac har vakre havner, de fleste med palme­om­kran­sede prome­nader. Her finnes det i sommer­se­songen flere kafeer, restau­ranter og barer med uten­dørs serve­ring. Det er svært pitto­resk og stem­nings­fullt i havnene om kvelden.

Brac, Dalmatia, Makarskakysten, Split og øyene, Kroatia

Den vakre lille byen Puciska med havnen, på øya Brac.

Brac – kort vei til Split

Det er kort avstand fra Brac over til den vakre byen Split, som er på Unescos liste over Verdens­arven. Brac har flere tennis­baner, og kan tilby vann­sports­ak­ti­vi­teter. De beste stren­dene finner du ved bade- og ferie­byen Bol på sørkysten av Brac, men du finner fine små strender mange andre steder på øya også. Det finnes flere ferge­for­bin­delser mellom Brac, Hvar og fast­landet. På Hvar er Stari Grad på Unescos liste over Verdens­arven. Det samme gjelder Trogir nord for Split og Dubrovnik i sør. Leier du bil, gir fergene deg mange mulig­heter til å ”øyhoppe”, samtidig som du kan komme over til fast­landet på forskjel­lige steder langs Makarska­kysten. Byene i fjel­lene på Brac er også verd et besøk. Her kommer du ganske tett på den kroa­tiske hver­dagen, og ser hvordan mennes­kene lever til daglig.

Pucisca, Brac, Dalmatia, Makarskakysten, Split og øyene, Kroatia

Kirken i byen Pucisca har en karak­te­ris­tisk kuppel på klokketårnet.

Brac i Kroatia er en svært trivelig ferieøy med milde, blide og venn­lige innbyg­gere som tar deg i mot med åpne armer.

Brac, Dalmatia, Makarskakysten, Split og øyene, Kroatia

En idyl­lisk strand på Brac, ved klos­teret Bol.

Brac, Dalmatia, Den gylne stranden, Bol, Makarskakysten, Split og øyene, Kroatia

På Brac finner du også den gylne stranden ved Bol.

Supetar, fergeforbindelse til Split, Brac, Dalmatia, Makarskakysten, Split og øyene, Kroatia

Fra den gamle byen Supetar, med ferge­for­bin­delse til Split.

Brac, Bol, Det gylne horn, den gylne stranden, Dalmatia, Makarskakysten, Split og øyene, Kroatia

Pano­rama over byen Bol på øya Brac, med det gylne horn og stranden i bakgrunnen.