GoToGate

Cavtat

Cavtat i Kroatia er en meget idyllisk liten fiskerlandsby, som befinner seg ca 18 km sør for Dubrovnik by – bare 5 km fra flyplassen i Dubrovnik. Den koselige gamlebyen ligger på en bratt halvøy. Her er det frodig pinjeskog i kupert terreng. Det er ingen sandstrender på halvøya, men noen små fine innenfor på ”fastlandet” noen hundre meter i retning Dubrovnik. Cavtat i Kroatia har flere fine svalberg og små bukter hvor mange slår seg ned og bader, soler seg og koser seg med medbrakt mat og drikke.

Cavtat – buss- og båtforbindelse til Dubrovnik
Gamlebyen i Cavtat her en palmeomkranset havnepromenade med mange koselige restauranter som ligger vegg i vegg i det idylliske havneområdet. Det er både buss- og båtforbindelse til Dubrovnik flere ganger daglig. Cavtat i Kroatia passer ypperlig for barnefamilier og voksne mennesker som ønsker å stille og rolig i vakre omgivelser. Skjærgården utenfor kysten nordover gir et vell av muligheter for utflukter med båt til andre bade- og feriesteder på øyene.

Cavtat, Dubrovnik-området, Kroatia

Fra havnen i den vesle, vakre byen Cavtat

Mer om Cavtat ved Dubrovnik i Kroatia
Gamlebyen er bilfri og svært idyllisk med en mengde trange smug og gater opp fra havnen. Her er det enkelte steder som om tiden har stått stille i århundrer. Gamlebyens havneområde er selve hjertet i Cavtat, og ligger på begge sider av den smale landtungen som forbinder gamlebyen med fastlandet. Her langs kaia finner du restauranter, barer, kafeer og små butikker. Her ligger byens fiskebåter fortøyd, og her finner du båtene som kan frakte deg og familien til Dubrovnik eller småøyene Sipan, Lopud og Kolocep. I Cavtat finner du ellers alt familien trenger i ferien – små butikker, bakeri, et lite torg med salg av frukt og grønnsaker, samt bank og posthus.

Kultur og severdigheter i Cavtat og området rundt
Cavtat ble grunnlagt eller kolonisert av greske handelsfolk og fikk navnet Epidauros, sannsynligvis oppkalt etter deres hjemby på Peloponnes. Byen ble overtatt av romerne i år 228 før Kristus, og utviklet seg til å bli et viktig senter for handel og skipsbygging. Det er lite å se av bygningsrester fra denne tiden i Cavtat. Oldtidsbyen ble angrepet av Slavere og Avarer på 600-tallet og ødelagt. Den overlevende delen av befolkningen flyktet til Dubrovnik. Cavtat er nevnt allerede i kirkeskrifter på 500-tallet som en diokese, det vil si at byen hadde en biskop og tilhørte den katolske kirken.

Cavtat, Dubrovnik-området, Kroatia

Det er vakkert langs strandpromenaden i Cavtat

Cavtat fikk senere et fransiskanerkloster og kirken St. Nicolaus som ble bygget på 1500-tallet og har en flott altertavle i renessansestil. Cavtat har også et fint lite museum. Cavtat kan også by på ulike sportsaktiviteter som tennis, dykking, vannsport, hesteridning og fotball. Det er også mulig å leie både båt, vannscooter, bil, scooter og sykler i Cavtat.

Billig flyreiseBillig hotell

Billig flyreise
Billig hotell

Cavtat, Dubrovnik-området, Kroatia

Ikke rart at vesle Cavtat er besøkt av mange feriegjester