Elba er i dag en pittoresk og rolig øy, som i hele sommerhalvåret tiltrekker seg turister som er ute etter å oppleve øyas flotte natur, samtidig som det er fine badestrender her. Hit må du ta ferge fra Livorno eller Piombino, og da ankommer du den største byen på øya, nemlig Portoferraio, en trivelig stor småby med masser av gammel bebyggelse – blant annet en fin villa fra romertiden.

Elba – et ferieparadis

I Porto­fer­raio kan du kose deg i havne­om­rådet på en av byens barer, kafeer eller restau­ranter med uten­dørs serve­ring, se på livet og oppleve litt av den atmo­sfæren som en slik liten havneby har. Mange av øyas innbyg­gere lever av fiske som de alltid har gjort, og tilgangen til fersk sjømat er godt. At menneske her vet å tilbe­rede sine utmer­kede råvarer kan du selv få bekreftet. Elba er ellers kjent for å være øya hvor Napo­leon Bona­parte ble satt i husar­rest i 9 måneder i 1814, før han herfra startet sine legen­da­riske 100 dager, som kulmi­nerte i tap i det avgjø­rende slaget ved Waterloo i Belgia.

Elba, Toscana, Midt-Italia, Italia

Porto­fer­raio på Elba er en livlig liten havneby med en populær småbåthavn.

Mer om Elba

Elba er vakker og kupert, og kan by på bade­mu­lig­heter flere steder rundt om på øya. På vest­siden ligger det mange små bukter med fine sand­strender, mens østkysten er mer preget av forrevne klipper. De stren­dene som finnes her er mindre, men fullt ut aksep­table. Enkelte av stren­dene består av rulle­stein. Elbas nest største by Porto Azzuro ligger på østsiden av øya. Helt i nord på østsiden ligger den vesle bade­byen Cavio, med fine strender. Marina di Campo sør på Elba har de beste stren­dene og er den livligste og mest popu­lære ferie- og bade­byen på øya. I sørøst ligger klippen Capo­li­veri og på vest­siden her ligger det flere små trive­lige bade­byer som perler på en snor.

Portoferraio, Elba, Toscana, Midt-Italia, Italia

Havnen i Porto­fer­raio på Elba har ferge­anløp fra Piom­bino på fast­landet hver halve time om sommeren.

Mange overser det faktum at Elbas innland er svært vakkert. Her ligger det små lands­byer i høyden, og her lever folk av oliven­dyr­king og jord­bruk. Besøk gjerne de to byene Poggio og Marciana, som ligger nær Elbas høyeste fjell Monte Capanne på 1089 meters høyde. Fra middel­al­der­lands­byen Marciana Alta går det taubane opp til toppen. Herfra er det en feno­menal utsikt over Elba og det toscanske fast­landet. Det går ferger fra Piom­bino på fast­landet til Porto­fer­raio hver halve time i sommer­se­songen. Det går også ferge fra Livorno til Elba. Det skal også være mulig å ta ferge mellom Piom­bino og Cavo, nord på Elba. Bestill billett på forhånd.

Golfo di Procchio, Elba, Toscana, Midt-Italia, Italia

Elba har mange lune bukter med fine bade­strender – her fra Golfo di Procchio.

Porto Azzurro, Elba, Toscana, Midt-Italia, Italia

Fra den vakre ferie­byen Porto Azzurro på Elba.

Elba, Toscana, Midt-Italia, Italia

I Porto­fer­raio kan du se både en romersk villa, og to villaer hvor Napo­leon Bona­parte ble holdt fanget.

Porto Azzurro, Elba, Toscana, Midt-Italia, Italia

Porto Azzurro er en fasjo­nabel ferieby.

Portoferraio, Elba, Toscana, Midt-Italia, Italia

Fra Porto­fer­raios havneområde.