GoToGate

Elba

Elba er i dag en pittoresk og rolig øy, som i hele sommerhalvåret tiltrekker seg turister som er ute etter å oppleve øyas flotte natur, samtidig som det er fine badestrender her. Hit må du ta ferge fra Livorno eller Piombino, og da ankommer du den største byen på øya, nemlig Portoferraio, en trivelig stor småby med masser av gammel bebyggelse – blant annet en fin villa fra romertiden.

Elba – et ferieparadis
I Portoferraio kan du kose deg i havneområdet på en av byens barer, kafeer eller restauranter med utendørs servering, se på livet og oppleve litt av den atmosfæren som en slik liten havneby har. Mange av øyas innbyggere lever av fiske som de alltid har gjort, og tilgangen til fersk sjømat er godt. At menneske her vet å tilberede sine utmerkede råvarer kan du selv få bekreftet. Elba er ellers kjent for å være øya hvor Napoleon Bonaparte ble satt i husarrest i 9 måneder i 1814, før han herfra startet sine legendariske 100 dager, som kulminerte i tap i det avgjørende slaget ved Waterloo i Belgia.

Elba, Toscana, Midt-Italia, Italia

Portoferraio på Elba er en livlig liten havneby med en populær småbåthavn.

Mer om Elba
Elba er vakker og kupert, og kan by på bademuligheter flere steder rundt om på øya. På vestsiden ligger det mange små bukter med fine sandstrender, mens østkysten er mer preget av forrevne klipper. De strendene som finnes her er mindre, men fullt ut akseptable. Enkelte av strendene består av rullestein. Elbas nest største by Porto Azzuro ligger på østsiden av øya. Helt i nord på østsiden ligger den vesle badebyen Cavio, med fine strender. Marina di Campo sør på Elba har de beste strendene og er den livligste og mest populære ferie- og badebyen på øya. I sørøst ligger klippen Capoliveri og på vestsiden her ligger det flere små trivelige badebyer som perler på en snor.

Portoferraio, Elba, Toscana, Midt-Italia, Italia

Havnen i Portoferraio på Elba har fergeanløp fra Piombino på fastlandet hver halve time om sommeren

Mange overser det faktum at Elbas innland er svært vakkert. Her ligger det små landsbyer i høyden, og her lever folk av olivendyrking og jordbruk. Besøk gjerne de to byene Poggio og Marciana, som ligger nær Elbas høyeste fjell Monte Capanne på 1089 meters høyde. Fra middelalderlandsbyen Marciana Alta går det taubane opp til toppen. Herfra er det en fenomenal utsikt over Elba og det toscanske fastlandet. Det går ferger fra Piombino på fastlandet til Portoferraio hver halve time i sommersesongen. Det går også ferge fra Livorno til Elba. Det skal også være mulig å ta ferge mellom Piombino og Cavo, nord på Elba. Bestill billett på forhånd.

Golfo di Procchio, Elba, Toscana, Midt-Italia, Italia

Elba har mange lune bukter med fine badestrender – her fra Golfo di Procchio

Billig flyreiseBillig hotell

Billig flyreise
Billig hotell

Porto Azzurro, Elba, Toscana, Midt-Italia, Italia

Fra den vakre feriebyen Porto Azzurro på Elba

Elba, Toscana, Midt-Italia, Italia

I Portoferraio kan du se både en romersk villa, og to villaer hvor Napoleon Bonaparte ble hold fanget

Porto Azzurro, Elba, Toscana, Midt-Italia, Italia

Porto Azzurro er en fasjonabel ferieby

Portoferraio, Elba, Toscana, Midt-Italia, Italia

Fra Portoferraios havneområde