GoToGate

Faro

Faro har vært hovedstaden i Algarve-provinsen siden 1756, og er ikke bare en by, den er en gammel by, med en trivelig og spennende historisk bydel ved havneområdet. Centro Historico ligger innenfor bymurer fra den gang maurerne hersket her i mer enn 500 år, fra år 711 til år 1249. Gamlebyen i Faro er som andre steder i Sør-Europa, stedet der både innbyggere og feriegjester møtes for å spise, drikke og kose seg sammen.

Faros sjarmerende gamleby
I gamlebyen i Faro finner du flere trivelige restauranter, barer og kafeer med utendørs servering. I denne sjarmerende bydelen finner du også restene etter Sé, den første kristne kirken fra 1249, bygget på stedet der det tidligere hadde ligget en moské. Kirken ble gjenoppbygget i en blanding av renessanse og barokk stil etter engelsk angrep i 1596 og jordskjelvet i 1755. Gamlebyen har også et bispepalass fra 1700-tallet som fremdeles er i bruk. Byen har et interessant arkeologisk museum, som ligger i det tidligere klosteret Nossa Senhora da Assuncao. Her finnes gjenstander og skulpturer helt tilbake fra romertid.

bispepalasset, gamlebyen,  Algarvekysten, Sør-Portugal, Portugal

Det gamle bispepalasset ligger innenfor bymurene i den historiske delen av Faro.

Mer om Faro og bademuligheter
Faro har også en utmerket strand. Selve byen Faro ligger ikke i direkte tilknytning til havet, men i restene av et elveutløp, med flyplassen på en halvøy adskilt fra byen av en liten ”fjord”. Den flere kilometer lange og utrolig flotte badestranden befinner seg separert fra byen på en sandbanke som ligger foran flyplassen, med adgang via en bro og bilvei som går forbi flyplassen. På denne lange sandbanken ligger det en ganske stor feriehytteby bestående av små trehytter i ”kolonihagestil”. Ganske stilig.

Faro, gamlebyen, Algarvekysten, Sør-Portugal, Portugal

Faros katedral er en litt underlig bygning – tårnet er fra 1200-tallet i gptisk stil

Mer om Faro på Algarve-kysten i Portugal og severdigheter
Faro har severdigheter også på utsiden av den kompakte gamlebyen. Øverst på byens mest sentrale plass, Largo do Carmo ligger den storslåtte og vakre kirken Igreja do Carmo, påbegynt i år 1713 i barokk stil, med to kraftige, flott dekorerte fasadetårn. Rett nedenfor finner du en annen interessant kirke São Pedro, med beskjedne eksteriører og desto flottere interiører: Blant annet en altertavle fra 1698, som berget seg gjennom det massive jordskjelvet i 1755 – og en Santissimo Sacramento-kapellet med en usedvanlig vakkert dekorert altertavle fra 1745.

Byport, Faro, gamlebyen, Algarvekysten, Sør-Portugal, Portugal

Nok en gammel byport leder inn til gamlebyen i Faro

Billig flyreiseBillig hotell

Billig flyreise
Billig hotell

Faro, gamlebyen, Algarvekysten, Sør-Portugal, Portugal

Den gamle byporten sett innenfra i gamlebyen i Faro

Faro, gamlebyen, Algarvekysten, Sør-Portugal, Portugal

…og her er byporten inn til gamlebyen i Faro sett utenfra

Klosteret Nossa Senhora da Assuncao, Faro, gamlebyen, Algarvekysten, Sør-Portugal, Portugal

Klosteret Nossa Senhora da Assuncao huser i dag det arkeologiske museet.

katedralen, Faro, gamlebyen, Algarvekysten, Sør-Portugal, Portugal

Foran katedralen i Faro står statuen av Dom Francesco Gomes, biskop i byen sent på 1700-tallet og begynnelsen av 1800-tallet