GoToGate

Gran Canaria

Gran Canaria har tre ansikter. Det ene er masseturismen, det andre er det ukjente innlandet og det tredje er storbyen Las Palmas de Gran Canaria. Du tenker kanskje at storbyen er en del av masseturismen, og, ja – det er den. Men Las Palmas har noe å by på, som svært få andre storbyer har – nemlig en i stor grad helhetlig, opprinnelig bebyggelse fra renessansen og barokken. I tillegg har byen flotte badestrender rett ved sentrum, noe som også gjør den til et populært charter-reisemål.

Mer om Gran Canaria
Gran Canaria er rund, nesten sirkelformet. De mest populære charter-destinasjonene ligger på sørkysten. Der er det bygd moderne hotellbyer i de digre kløftene i fjellet, som munner ut i bukter med fine badestrender. Steder som Puerto de Mogan, Puerto Rico og Maspalomas er blant de mest populære, og besøkes av titusenvis nordmenn hvert år. Mange av dem er kanskje ikke helt er klar over hvilke muligheter som finnes her. Puerto de Mogán er litt utypisk, i ettersom det her finnes en historisk bydel, hvor bebyggelsen fra den opprinnelige fiskerlandsbyen er tatt vare på. Les mer om det i guidene for disse destinasjonene.

Maspalomas, Gran Canaria, Kanariøyene, Spania

Maspalomas er en stille oase ved sanddynene, og har en fin golfbane.

Litt om innlandet på Gran Canaria
Gran Canaria blir som regel en enorm, positiv overraskelse og en stor opptur for dem som tar en rundtur på øya, i særdeleshet for dem som leier bil og møter inntrykkene i egen regi. Øya er kjegleformet, slik at jo nærmere “sirkelens midtpunkt” du kommer, desto høyere i terrenget kommer du. Og terrenget her er ganske storslått og vakkert. Her er forrevne kløfter, enkelte skogområder, fjell og daler. Enkelte steder kan du se helt til vulkanen Teide på naboøya Tenerife. Gran Canarias høyeste punkt er fjelltoppen Pico del la Nieves – snøtoppen – hele 1949 meter over havet. Her kan det falle snø i januar og februar. Noen steder er det ganske goldt.

Utflukter
Hvis du skal være her mer enn én uke, bør du leie bil og ta en rundtur på øya, gjerne med en overnatting i hovedstaden Las Palmas, slik at du kan oppleve denne enestående byen. Det går veier langs kysten rundt nesten hele Gran Canaria. Kun nord for Puerto de Mogan er det et stykke av vestkysten som er så ulendt at veien går opp i høyden. Det fine med en rundtur på Gran Canaria er at du kommer til landsbyer og steder som er helt uberørt av turismen, i tillegg til en håndfull byer, mange av dem med mye fin arkitektur.

Columbus, Casa de Colón i Las Palmas, Gran Canaria, Kanariøyene, Spania

Casa de Colón i Las Palmas er et typisk eksempel på den kanariske arkitekturen med røtter i renessansen, med et vakkert innvendig gårdsrom med arkader. I dag huser Casa de Colón et museum om Cristopher Columbus, som bodde her under en av overfartene til Amerika.

Vi anbefaler ellers denne linken for deg som vil bli bedre kjent med Gran Canaria:
www.visitcanaria.no/undersider/intro.html

Båtturer og havfiske
Du bør også undersøke om det arrangeres båtturer. Kysten rundt øya er flott, og det er gøy å oppleve noe mer enn bare det stedet du er på. Vær oppmerksom på at det er mulig å delta på havfiske på denne delen av kysten. Undersøk med reiseselskapet.

Billig flyreiseBillig hotell

Billig flyreise
Billig hotell

Playa de Amadores på Gran Canaria, Kanariøyene, Spania

Fra Playa de Amadores på Gran Canaria

Puerto de Mogán, Gran Canaria, Kanariøyene, Spania

Puerto de Mogán på Gran Canaria har en vakker gamleby

 Las Palmas, Unescos liste over Verdensarven, Gran Canaria, Kanariøyene, Spania

Las Palmas på Gran Canaria er oppført på Unescos liste over Verdensarven – en storby med badestrender

Las Palmas Canteras Beach, Las Palmas, Unescos liste over Verdensarven, Gran Canaria, Kanariøyene, Spania

Om kveldene er det folksomt på serveringsstedene langs de flotte og populære badestrendene i Las Palmas på Gran Canaria