GoToGate

Grasse

Grasse i Provence i Frankrike er en liten idyllisk by som ligger i fjellene på 350 meters høyde i Provence, ca 13 km nord for Cannes. Vesle pittoreske Grasse er kjent for å være duftenes landsby – her har man produsert parfyme siden 1500-tallet.

Grasse – duftene og parfymenes landsby
På Musée International de la Parfumerie kan du se hvordan parfyme fremstilles, og hva de enkelte steg i prosessen innebærer. Gamlebyen i Grasse i Provence ligger på en høyde, med det firkantede kirketårnet som kneiser helt øverst. Arkitekturen er godt bevart og består av murhus i hvitt, solbrunt, pastell og varme gule toner. Her er det mange nydelige gamle bygninger, bratte trange smug og smale krokete gater. Når du rusler rundt her, kommer du til små torg og plasser, der du finner kaféer og restauranter med uteservering, hvor du kan slå deg ned og se på livet, samtidig som du nyter det med en forfriskning.

Place aux Aires à Grasse, Arcades, Provence, Sør-Frankrike

Place aux Aires med de skyggefulle arkadene er hjertet i den vesle byen Grasse i Provence

Mer om Grasse i Provence i Frankrike
Grasse i Provence i Frankrike ble plutselig berømt i 1808, etter at fyrstinnen Pauline Bonaparte var på rekreasjon her. Ryktet om de vakre omgivelsene, klimaet og det rolige livet, tiltrakk seg flere kongelige blant datidens europeiske jet-set, blant annet bodde dronning Victoria av Storbritannia ofte på Grand Hotel noen uker om vinteren. Katedralen Ancienne Cathédrale Notre-Dame-du-Puy fra 1100-tallet i gamlebyen har tre bilder malt av Rubens. Her finnes tre andre interessante museer, Musée de Art et d’Histoire de Provence, Villa-Musée Fragonard(kunst) og Musée de Marine. Grasse er i dag en idyll nær sagt uten like i Sør-Frankrike. Grasse har tiltrukket seg velstående og kunstneriske mennesker siden 1800-tallet. Her er en rekke gode gourmetrestauranter.

Billig flyreise
Billig hotell

Grasse, Provence, Sør-Frankrike

Gamlebyen i Grasse