Kefallonia i Hellas er en vakker liten øy, beliggende i det joniske hav, vest for Peloponnes. Kefallonia er kupert og fjellrik, med det 1630 meter høye fjellet Aínos som høyeste punkt. Kefallonia har mange flotte strender, rundt om på hele øya. Selv der det er mest klipper langs kysten, dukker det opp små viker og bukter med flotte sandstrender. Her kan man bade og kose seg helt usjenert. Hovedstaden Agóstoli ligger på den ene siden av et nes sørvest på øya.

Argóstoli – hovedstaden på Kefallonia

Argó­stoli på Kefal­lonia er en used­vanlig frodig, vakker og pitto­resk by. Spesielt er havnen vakker, med en lang prome­nade omkranset av palmer. Her er det en avslappet gresk atmo­sfære, med taver­naer, barer og kafeer med uteser­ve­ring. Gågaten Lithostroto, litt opp i byen, er full av shop­ping­mu­lig­heter. Argó­stoli har et flott arkeo­lo­gisk museum. Selv om byen ser både gammel og gresk ut, er den rela­tivt ny. Etter jord­skjelvet i 1953 ble byen full­stendig gjen­opp­bygd, med hjelp fra greske emigranter.

Fiskardo, Kefallonia, Hellas

Fiskardo er en trivelig liten landsby på Kefallonia.

Mer om Kefallonia

Det ligger flere vakre bade- og ferie­byer rundt om på øya. Det er gene­relt gode buss­for­bin­delser mellom de forskjel­lige stedene rundt om på Kefal­lonia. Lassi, og Asos, med Myrtou­buk­tens bade­strender nedenfor, er svært pitto­reske småbyer. Agios Spyridon, Póron, Neá Skála og Sámi byr på flotte bade­mu­lig­heter i used­vanlig vakre omgi­velser. Kefal­lonia i Hellas har mange kultu­relle godbiter å by på. Ved byen Kastro ligger et stort fest­nings­an­legg fra bysan­tinsk tid, som vene­tia­nerne restau­rerte tidlig på 1500-tallet. Ikke langt unna ble det bygget et kloster som sto ferdig i år 1264. I dag er det en by her, men den opprin­ne­lige kirken er gjen­opp­bygget og huser et museum for ikoner og fresker. I Fiskardo kan du frem­deles se vene­ti­ansk bebyg­gelse, ettersom byen ikke ble berørt av jord­skjelvet i 1953.

Assos, Kefallonia, Hellas

Assos har en egen fin liten badestrand.

Assos, Kefallonia, Hellas

Fra Assos på halv­øyen som er knyttet til Kefallonia.

Assos, Kefallonia, Hellas

Assos er en male­risk liten landsby ved en odde.

Myrtosstranden, Kefallonia, Hellas

Myrt­os­stranden er forståelig nok populær.