GoToGate

Kefallonia

Kefallonia i Hellas er en meget trivelig øy beliggende i det joniske hav, vest for Peloponnes. Kefallonia i Hellas er en kupert og fjellrik øy, med det 1630 meter høye fjellet Aínos som høyeste punkt. Kefallonia har mange flotte strender, rundt om på hele øya. Selv der det er mest klipper langs kysten, dukker det opp små viker og bukter med flotte sandstrender. Her kan man bade og kose seg helt usjenert. Hovedstaden Agóstoli ligger på den ene siden av et nes sørvest på øya.

Argóstoli – hovedstaden på Kefallonia
Argóstoli på Kefallonia er en usedvanlig frodig, vakker og pittoresk by. Spesielt er havnen vakker, med en lang promenade omkranset av palmer. Her er det en avslappet gresk atmosfære, med tavernaer, barer og kafeer med uteservering. Gågaten Lithostroto, litt opp i byen, er full av shoppingmuligheter. Argóstoli har et flott arkeologisk museum. Selv om byen ser både gammel og gresk ut, er den relativt ny. Etter jordskjelvet i 1953 ble byen fullstendig gjenoppbygd, med hjelp fra greske emigranter.

Fiskardo, Kefallonia, Hellas

Fiskardo er en trivelig liten landsby på Kefallonia

Mer om Kefallonia
Det ligger flere vakre bade- og feriebyer rundt om på øya. Det er generelt gode bussforbindelser mellom de forskjellige stedene rundt om på Kefallonia. Lassi, og Asos, med Myrtoubuktens badestrender nedenfor, er svært pittoreske småbyer. Agios Spyridon, Póron, Neá Skála og Sámi byr på flotte bademuligheter i usedvanlig vakre omgivelser. Kefallonia i Hellas har mange kulturelle godbiter å by på. Ved byen Kastro ligger et stort festningsanlegg fra bysantinsk tid, som venetianerne restaurerte tidlig på 1500-tallet. Ikke langt unna ble det bygget et kloster som sto ferdig i år 1264. I dag er det en by her, men den opprinnelige kirken er gjenoppbygget og huser et museum for ikoner og fresker. I Fiskardo kan du fremdeles se venetiansk bebyggelse, ettersom byen ikke ble berørt av jordskjelvet i 1953.

Assos, Kefallonia, Hellas

Assos har en egen fin liten badestrand

Billig flyreiseBillig hotell

Billig flyreise
Billig hotell

Assos, Kefallonia, Hellas

Fra Assos på halvøyen som er knyttet til Kefallonia

Assos, Kefallonia, Hellas

Assos er en malerisk liten landsby ved en odde

Myrtosstranden, Kefallonia, Hellas

Myrtosstranden er forståelig nok populær