Corfu eller Korfu tilhører de Joniske øyer, som ligger helt vest i Hellas, utenfor grensen mot Albania. Landskapet er svært variert. Her er alt fra kilometerlange strender til forreven klippekyst, avbrutt av små bukter med flotte sandstrender. Korfu var ett av de tidligste charter-reisemålene for skandinaviske turister, og har havnet litt i skyggen. Korfu har fremdeles masser å by på for den kulturinteresserte. Korfu by har vært oppført på Unescos liste over Verdensarven siden år 2007.

Korfu har noe for alle

Øya passer for alle typer ferie­rende, uansett om du er opptatt av bading og soling, eller ønsker å se nærmere på Korfus brokete historie og omfat­tende kultu­relle arv. Det faktum at Korfu har en viktig stra­te­gisk belig­genhet, har gjennom alle tider gjort at øya har vært okku­pert av forskjel­lige frem­mede makter gjennom tidene. Dette kan man igjen se på den vakre arki­tek­turen, som skaper spen­nende og stem­nings­full bymil­jøer, anner­ledes enn noe annet sted i Hellas.

Korfu, Corfu, Hellas

Fra gamle­byen i Korfu.

Mer om Corfu i Hellas

Corfu i Hellas har bade- og ferie­byer spredt over hele øya. Nord på Korfu finner du Róda, de små bede­ste­dene Avlaki og Kalámi, samt Kassopei med flotte strender og kose­lige taver­naer. Lengre sør på østkysten finner du Dassia, Gouvia, Korfu by, Perama, Morai­tika, Benítses, Mesongi og helt sør, Kávos. Midt på vest­kysten av Corfu ligger bade­byene Glyfada, Agios Gordis, Agios Georgios, Mytió­tissa og Ermones, som perler på en snor.

Korfu, Corfu, Hellas

Korfu by er sterkt befestet gjennom forskjel­lige histo­riske perioder.

Corfu – historiske severdigheter

Korfus historie og kultu­relle arv er også i særklasse. Her kan du se rester av et av de tidligste greske steintemp­lene i det flotte arkeo­lo­giske museet i Corfu by. Corfu har vært under­lagt styre av romerne alle­rede år 229 før Kristus til 337 etter Kristus, da bysan­ti­nerne overtok. Så kom i tur og orden goterne, norman­nerne, grevene av franske Anjou, vene­tia­nerne, fransk­men­nene, britene og til slutt tok grekerne selv over, i 1864. Slikt blir det mye flott arki­tektur av, og det meste er vel bevart.

Korfu bys Liston Street, Hellas

Korfu bys Liston Street er klar for et livlig natteliv.

Det gjør spesielt Corfu histo­riske bydel til en av de mest mang­fol­dige, pitto­reske og trive­lige byene i hele Middel­havs­om­rådet. Corfu by har også et livlig natteliv, og en mengde taver­naer, natt­klubber, barer og diskoteker.

Mesongi , Corfu, Korfu, Hellas

Bade­byen Mesongi ligger sør på øya og har fine badestrender.

Korfu, Corfu, Hellas

Korfus gamleby klatrer opp mot festningen.

Korfus bys historiske bydel. Kirken med den røde kuppelen heter Agios Spyridon, Hellas Korfu

Det kryr av barer, kafeer og restau­ranter i Korfus bys histo­riske bydel. Kirken med den røde kuppelen heter Agios Spyridon, er fra år 1589 og ligger i gaten av samme navn.

Liston, Korfu, Hellas

Det elegante kafé­huset Liston, bygget av fransk­men­nene under deres korte styre. Til venstre ligger en park mot havet, til høyre gamle­byen og fornøyelsesstrøket.

Korfu, Corfu, Hellas

Korfu by ligger vakkert til i en lun bukt, og har masser av sever­dig­heter og fornøy­elser å by på.

Palaio Frourio, Korfu by, Hellas

Den eldste fest­ningen, Palaio Frourio fra 600-tallet, ligger på høyden helt øst i Korfu by.