GoToGate

Korfu

Corfu eller Korfu tilhører de Joniske øyer og er en meget vakker og spesiell øy, som ligger helt vest i Hellas, utenfor grensen mot Albania. Landskapet er svært variert. Her er alt fra kilometerlange strender til forreven klippekyst, avbrutt av små bukter med flotte sandstrender.

Korfu har noe for alle
Øya passer for alle typer ferierende, uansett om du er opptatt av bading og soling, eller ønsker å se nærmere på Korfus brokete historie og omfattende kulturelle arv. Det faktum at Korfu har en viktig strategisk beliggenhet, har gjennom alle tider gjort at øya har vært okkupert av forskjellige fremmede makter gjennom tidene. Dette kan man igjen se på den vakre arkitekturen, som skaper spennende og stemningsfull bymiljøer, annerledes enn noe annet sted i Hellas.

Korfu, Corfu, Hellas

Fra gamlebyen i Korfu

Mer om Corfu i Hellas
Corfu i Hellas har bade- og feriebyer spredt over hele øya. Nord på Korfu finner du Róda, de små bedestedene Avlaki og Kalámi, samt Kassopei med flotte strender og koselige tavernaer. Lengre sør på østkysten finner du Dassia, Gouvia, Korfu by, Perama, Moraitika, Benítses, Mesongi og helt sør, Kávos. Midt på vestkysten av Corfu ligger badebyene Glyfada, Agios Gordis, Agios Georgios, Mytiótissa og Ermones, som perler på en snor.

Korfu, Corfu, Hellas

Korfu by er sterkt befestet gjennom forskjellige historiske perioder

Corfu – historiske severdigheter
Korfus historie og kulturelle arv er også i særklasse. Her kan du se rester av et av de tidligste greske steintemplene i det flotte arkeologiske museet i Corfu by. Corfu har vært underlagt styre av romerne allerede år 229 før Kristus til 337 etter Kristus, da bysantinerne overtok. Så kom i tur og orden goterne, normannerne, grevene av franske Anjou, venetianerne, franskmennene, britene og til slutt tok grekerne selv over, i 1864. Slikt blir det mye flott arkitektur av, og det meste er vel bevart.

Korfu bys Liston Street, Hellas

Korfu bys Liston Street er klar for et livlig natteliv

Det gjør spesielt Corfu historiske bydel til en av de mest mangfoldige, pittoreske og trivelige byene i hele Middelhavsområdet. Corfu by har også et livlig natteliv, og en mengde tavernaer, nattklubber, barer og diskoteker.

Mesongi , Corfu, Korfu, Hellas

Badebyen Mesongi ligger sør på øya og har fine badestrender

Billig flyreiseBillig hotell

Billig flyreise
Billig hotell

Korfu, Corfu, Hellas

Korfus gamleby klatrer opp mot festningen

Korfus bys historiske bydel. Kirken med den røde kuppelen heter Agios Spyridon, Hellas Korfu

Det kryr av barer, kafeer og restauranter i Korfus bys historiske bydel. Kirken med den røde kuppelen heter Agios Spyridon, er fra år 1589 og ligger i gaten av samme navn

Liston, Korfu, Hellas

Det elegante kaféhuset Liston, bygget av franskmennene under deres korte styre. Til venstre ligger en park mot havet, til høyre gamlebyen og fornøyelsesstrøket

Korfu, Corfu, Hellas

Korfu by ligger vakkert til i en lun bukt, og har masser av severdigheter og fornøyelser å by på.

Palaio Frourio, Korfu by, Hellas

Den eldste festningen, Palaio Frourio fra 600-tallet, ligger på høyden helt øst i Korfu by