GoToGate

Lago di Trasimeno

Lago di Trasimeno i Umbria i Italia er en stor innsjø vakkert innrammet av et bølgende landskap av lave åser. Rundt innsjøen ligger det en håndfull populære småbyer med badestrender. Mye av sjøen er dessverre preget av uttørring og vegetasjon bestående av siv, men store deler av innsjøen benyttes fremdeles til bading, båtliv og friluftsliv.

Lago di Trasimeno
Byen Castiglione del Lago ligger på en befestet odde vest i innsjøen, med en flott 1500-tallsborg som dramatisk kulisse. Denne brukes i dag til sommerkonserter og teaterforestillinger. Byen er ligger flott til på en bratt klippe, og er trivelig og doven med en liten lystbåthavn og fine badestrender rett nedenfor sentrum. Mange kommer hit fra byene Montepulciano, Perugia, Assisi og Cortona for å bade og kose seg med familien. Castiglione har flere hoteller med restauranter. Lago di Trasimeno ligger på grensen til Toscana.

Lago di Trasimeno, Toscana, Midt-Italia, Italia

Vakre Lago di Trasimeno ligger i kort avstand fra Cortona – byen heter Castiglione di Lago

Mer om Lago di Trasimeno Passignano sul
Trasimeno ligger nord i innsjøen og har en liten lystbåthavn, samt en trivelig havnepromenade. Her ligger det restauranter med utendørs servering i sommerhalvåret. I likhet med Castiglione har Passignano fergeforbindelse til den ytterst pittoreske øya Maggiore, som ligger nesten midt i innsjøen. Det er mulig å overnatte på hotell på Maggiore, i den sjarmerende lille landsbyen på øya. Lido de Tuoro i nord har en fin liten strand med kafé, og et hotell med restaurant.

Lago di Trasimenos dramatiske historie
Lago di Trasimeno har en dramatisk historie. Ved bredden her led romerne et av sine verste militære nederlag i år 217 før Kristus. General Hannibal med elefanter lokket romerne inn i et kløktig bakhold og drepte mer en 16 tusen romerske soldater her. Selv mistet Hannibal ikke mer en 1500 mann. Hvor mange elefanter han mistet, sies det intet om. Så er det heller ikke så lett å miste en elefant. Bare prøv selv. Flere stedsnavn her refererer til slaget; som Ossaia – knokkelengen og Sanguineto – Blodbukten.

Billig flyreiseBillig hotell

Billig flyreise
Billig hotell

Lago di Trasimeno, castello Isola Maggiore Lago Trasimeno Umbria, Midt-Italia

På øya Isola Maggiore i sjøen Lago di Trasimeno finner du dette lekre festningsanlegget

Badestrand, Lago Trasimeno, Umbria, Midt-Italia

Det er fine badestrender ved Lago di Trasimeno

Lago di Trasimeno, Castiglione del Lago, Umbria, Midt-Italia

Byen Castiglione del Lago har sitt navn etter dette kastellet