Lago di Trasimeno i Umbria er en stor innsjø vakkert innrammet av et bølgende landskap bestående av lave åser. Rundt innsjøen ligger det en håndfull småbyer med badestrender. Mye av sjøen er dessverre preget av uttørring og vegetasjon bestående av siv, men store deler av innsjøen benyttes fremdeles til bading, båtliv og friluftsliv.

Lago di Trasimeno

Byen Castig­lione del Lago ligger på en befestet odde vest i innsjøen, med en flott 1500-talls­borg som drama­tisk kulisse. Denne brukes i dag til sommer­kon­serter og teater­fore­stil­linger. Byen ligger flott til på en bratt klippe, og er trivelig og doven med en liten lyst­båt­havn og fine bade­strender rett nedenfor sentrum. Mange kommer hit fra byene Monte­pul­ciano, Perugia, Assisi og Cortona for å bade og kose seg med fami­lien. Castig­lione har flere hoteller med restau­ranter. Lago di Trasi­meno ligger på grensen til Toscana.

Lago di Trasimeno, Toscana, Midt-Italia, Italia

Vakre Lago di Trasi­meno ligger i kort avstand fra Cortona – byen heter Castig­lione di Lago.

Mer om Lago di Trasimeno Passignano sul

Passig­nano sul Trasi­meno ligger nord i innsjøen og har en liten lyst­båt­havn, samt en trivelig havne­pro­me­nade. Her ligger det restau­ranter med uten­dørs serve­ring i sommer­halv­året. I likhet med Castig­lione har Passig­nano ferge­for­bin­delse til den ytterst pitto­reske øya Maggiore, som ligger nesten midt i innsjøen. Det er mulig å over­natte på hotell på Maggiore, i den sjar­me­rende lille lands­byen på øya. Lido de Tuoro i nord har en fin liten strand med kafé, og et hotell med restaurant.

Lago di Trasimenos dramatiske historie

Lago di Trasi­meno har en drama­tisk historie. Ved bredden her led romerne et av sine verste mili­tære nederlag i år 217 før Kristus. General Hann­ibal med elefanter lokket romerne inn i et kløktig bakhold og drepte mer en 16 tusen romerske soldater her. Selv mistet Hann­ibal ikke mer en 1500 mann. Hvor mange elefanter han mistet, sies det intet om. Så er det heller ikke så lett å miste en elefant. Bare prøv selv. Flere steds­navn her refe­rerer til slaget; som Ossaia – knokke­lengen og Sangui­neto – Blodbukten.

Lago di Trasimeno, castello Isola Maggiore Lago Trasimeno Umbria, Midt-Italia

På øya Isola Maggiore i sjøen Lago di Trasi­meno finner du dette lekre festningsanlegget.

Badestrand, Lago Trasimeno, Umbria, Midt-Italia

Det er fine bade­strender ved Lago di Trasimeno.

Lago di Trasimeno, Castiglione del Lago, Umbria, Midt-Italia

Byen Castig­lione del Lago har sitt navn etter dette kastellet.