GoToGate

Mallorca

Mallorca er kontrastenes øy. Landskapet er så variert at noen beskriver øya mer som et kontinent. Her finnes fruktbare lavlandssletter, ville fjellpartier, store bukter med strender av den fineste, hvite sand, steile klipper som stuper i havet og kuperte kystpartier med svaberg, klipper og trange, dype, lune bukter. Det milde klimaet gjorde at Mallorca allerede på 17-1800-tallet ble tilfluktsted for den europeiske overklassen om vinteren. Kulturlandskapet i fjellene på vestkysten, Serra de Tramuntana, er nylig oppført på Unescos liste over Verdensarven.

Mer om Mallorca
Mallorca har de senere årene opplevd en renessanse som ferieøy, etter at myndighetene har tatt et krafttak for å oppgradere alle tilbud. I våre dager kommer både jet-settere og charterturister til Mallorca – mange for å besøke en av øyas flotte golfbaner. Mallorca har dessuten er rik kulturarv – her finnes fortidsminner fra mer enn 1000 år før vår tidsregning helt sør på øya, en talaiotisk landsby ved Can Roses, ruiner av den romerske byen Pollentia ved Alcudia, muslimsk arkitektur fra tidlig middelalder, samt borger, klostre, kirker og katedraler fra høymiddelalderen, renessansen og barokken.

Pollenca, Mallorca, Balearene, Spania

Fra Puorto de Sóller går det en gammel trikk opp til Sóller. Herfra kan du reise med en gammel smalsporet jernbane til hovestaden Palma

Her finnes også mye spennende art-noveau-bebyggelse, som i Spania fikk betegnelsen modernisma – spesielt i hovedstaden Palma, men også i mange av byene. Mallorca har mange små fiskerlandsbyer, som er svært pittoreske, og som etter hvert er blitt populære steder for utlendinger å kjøpe ferieboliger. Porto Cristo, Portopetro og Portocolom på østkysten, samt Puorto de Soller og Puerto de Pollenca er blant de best kjente og mest fotograferte. Merk deg at du kan ha stort utbytte av å reise rundt på Mallorca – her er flere flotte historiske severdigheter spredt over øya, i tillegg til dramatisk natur.

Valdemossa, Mallorca, Balearene, Spania

Fjellbyen Valdemossa er kjent for å ha hatt Frederic Chopin og Georges Sand som gjester på klosteret Real Cartuja de Jesu de Nazarat

De gamle byene
Hovedstaden Palma er en selvfølge å få med seg. Mer om Palma de Mallorca i egen guide. Du bør også få med deg noen av byene, som Inca, Manacor, Arta, Felanitx, Llucmajor, Campos, Sant Lorenc, Son Servera, Capdepera, Muro, Sa Pobla, Perreres, Soller, Valdemossa, Alcudia og Pollenca, bare for å ha nevnt viktigste. Disse har gjerne en svært gammel bykjerne, med de obligatoriske offentlige bygningene rundt sin viktigste samlingsplass, Placa Mayor, der byens rådhus og kirke befinner seg. Placa Mayor er også gjerne stedet hvor byens marked finner sted. Her er det nesten uten unntak kafeer, barer eller restauranter med uteservering. Kirkene er som regel svært gamle – fra middelalderen, fra renessansen eller barokken. Ta deg litt tid når du besøker disse gamlebyene, gå gjerne inn i kirken, ta en liten spasertur i gatene rundt og bruk øynene. Ofte finner du flott arkitektur, monumenter eller skulpturer, som forteller en historie.

Parque de la Mar og Palmas middelalderkatedral, Mallorca, Balearene, Spania

Parque de la Mar og Palmas middelalderkatedral dominerer Palmas havneområde.

Markeder og markedsdager i byene på Mallorca
Det arrangeres markeder daglig på Mallorca. Vanligvis starter disse i 9-10-tiden på morgenen, og varer til cirka klokken 14. Her vil du finne en mengde forskjellige varer, som klær, sko, lærvarer, vesker, belter, keramikk og serviser, bare for å ha nevnt noe. Avhengig av sesong, vil du også finne et omfattende tilbud fersk frukt og grønnsaker. Appelsinene er fantastiske. Noen få markeder pågår om ettermiddagen. Prisene er faste for noen varer, mens det er prutningsmonn for andre. Prøv deg frem, prut og kos deg!
Mandager: Caimari, Calvia, Lloret, Manacor, Manacor de la Vall, Montuiri
Tirsdager: Alcudia, Arta, Campanet, Llubi, Porreres, Santa Margalida
Onsdager: Andratx, Capdepera, Llucmayor, Petra, Puerto Pollensa, Santanyi, Selva, Sencelles, Sineu, Vilafranca, Colonia Sant Jordi (Ettermiddag), Sa Coma (Ettermiddag mai-okt)
Torsdager: Arenal, Ariany, Campos, Consell (Antikviteter), Deia (Son Marroig – Kunst og kunsthåndverk), Inca, Portol, Sant Joan, Sant Llorenc, Ses Salines
Fredager: Algaida, Binissalem (Kunst), C’an Picafort, Llucmayor, Maria de la Salut, Son Servera
Lørdager: Alaro, Buger, Bunyola, Cala Ratjada, Campos, Costitx, Lloseta, Palma, Santa Eugenia, Santa Margalida, Santanyi, Soller
Søndager: Alcudia, Binissalem (Kunst), Consell (Antikviteter), Felanitx, Llucmayor, Muro, Pollenca Town, Porto Cristo, Sa Pobla, Santa Maria, Valldemossa

Cap de Formentor, Mallorca, Balearene, Mallorca

Cap de Formentor helt i nordvest har steile klipper som stuper loddrett i havet

Mallorcas landskap
Mallorca var for mange godt voksne den første syden-opplevelsen. Mange av disse overrasket over hvor variert både tilbudet og landskapet er på Mallorca når de vender tilbake 30-40 år senere for å gjenoppleve øya. Hele nordvestkysten er dominert av en fjellkjede med topper på over 1000 meter. I nord på denne kysten stuper det forrevne klipper hundrevis av meter ned i havet. I fjellene her ligger et svært gammelt kloster, Monasterie de Lluc, som er åpent for besøk. Lenger sør på kysten ligger den sjarmerende ferie- og badebyen Puerto de Sollér, nedenfor moderbyen Sóller, som har et gammelt damptog som fortsatt er i drift. Sør, ved foten av denne fjellkjeden ligger byen Andraitx, som er rolig, pittoresk og eksklusiv og passer for barnefamilier og mennesker som ønsker å slappe av. Kulturlandskapet Serra de Tramuntana på vestkysten er nylig oppført på Unescos liste over Verdensarven.

Mer om Mallorcas landskap
Østkysten består av klipper avbrutt av lune bukter hvor det finnes en rekke ytterst sjarmerende ferie- og badebyer, som tidligere nesten utelukkende livnærte seg på fiske. Sørkysten er kupert med en står åpen bukt omtrent midt på, hvor øyas hovedstad Palma de Mallorca ligger. På nordøstkysten finner du den brede Alcudiabukten, med Pollenca og Puerto de Pollenca i vest, og med Alcudia i øst. Øst for Alcudia finner du en lang kystlinje med flotte streder avbrutt av mindre partier med svaberg. Her ligger feriebyene Ses Fortges og Can Picaforte. Helt i nordøst blir landskapet svært kupert og fjellrikt med topper over 500 meters høyde. Fra øyas hovedstad, Palma de Mallorca går det ferger til de andre øyene i Balearene.

Mallorca, vestkysten, Balearene, Spania

I fjellene på Mallrocas vestkyst finner du flere gamle landsbyer og bosetninger

Litt om Mallorcas vestkyst
Du bør også få med deg byene Deia og Valdemossa. Valdemossa har et flott Chopin-museum. Komponisten bodde her en periode på begynnelsen av 1800-tallet. Michael Douglas etablerte for øvrig et kultursenter her for få år siden. Deia er simpelthen øyas vakreste landsby, og det sier ikke lite. Deia var dikteren Robert Graves´ hjemsted i 40 år. Graves var kanskje mest kjent for boken “Jeg, Claudius”. Deia har også et nyetablert Graves-museum. Begge byene ligger på øyas vest-kyst, som regnes som den fineste delen av denne vakre øya, og et populært område for fotturer i fjellene.

Litt om stedene rundt om på øya – hovedstaden Palma de Mallorca har en separat guide på reisdit.no

Port de Andratx
Port de Andratx er en noe mer eksklusiv ferieby enn mange av sine nabobyer. Port de Andratx er egentlig havnen til den gamle festningsbyen litt oppe i fjellsiden, og har tiltrukket seg et publikum som setter større pris på, og krav til, ro, kvalitet og stil. Det er ingen sandstrand i sentrum her, så stedet har fått utvikle seg litt i eget tempo, og har vunnet på det. Stedet passer for familier og voksne mennesker som er ute etter det pittoreske og eksklusive. Det er restauranter og kafeer i hele det sentrale havneområdet.

Port de Andratx, Mallorca, Balearene, Spania

Fra havneområdet i Port de Andratx

Mer om Port de Andratx og gamle Andratx
Port de Andratx har en flott gjestehavn og er et yndet reisemål for sjøfarende fra alle verdens kanter. Havnepromenaden med alle restaurantene og utestedene er et vakkert syn kveldstid. Det er relativt grønt i Port de Andratx, og man er svært påpasselig med å holde byen ren og velstelt. Det er fremdeles rester av den gamle fiskerlandsbyen ved siden av gjesthavna. Tar du turen opp til Andratx blir du belønnet med fantastisk utsikt fra den gamle borgen som byen er bygget rundt. Port de Andratx er kjent for sine utsøkte skalldyr- og fiskerestauranter. Havnen restauranter har svært mye godt og by på, og mange reiser hit for å spise, og, ikke minst, for å oppleve den avslappede stemningen i det pittoreske havneområdet i Port de Andratx.

Sóller
Sóller er et av Mallorcas vakreste steder. Sóller ligger på vestkysten av Mallorca, ved foten av neste 1000 meter høye fjell. Her ligger havnebyen Puerto de Sóller lunt og fint til i en vakker bukt, beskyttet av klippene utenfor. Stranden er langgrunn og har finkornet hvit sand. Nesten hele bukten er omkranset av sandstrand, bortsett fra gjestehavnen.

Mer om Sóller
Selve den gamle byen Sóller, ble i sin tid bygget høyere opp, for lettere å kunne forsvare seg mot pirater og angripere, slik det var før i tiden. Puerto de Sóller på Mallorca har en flott strandpromenade langs hele bukten, hvor den gamle sjarmerende trikken stanser. Herfra kan du ta trikken opp til Sóller, hvor det går en smalsporet toglinje inn til Palma, med hundre år gamle dampdrevne tog, som fremdeles er i drift. Sóller på Mallorca er et meget populært sted. Hit kommer mennesker som ønsker litt ekstra, ved siden av ro og stillhet.

Port de Soller, Mallorca, Balearene, Spania

Port de Soller er en meget idyllisk liten havneby

Puerto de Sóller – gjestehavn og atmosfære
Puerto de Sóller har en stor og moderne gjestehavn. Hit kommer seilbåter og motoryachter fra hele verden. Dette maritime innslaget bidrar til å gi vesle Puerto de Sóller et svært internasjonalt preg, og understreker stedets pittoreske og eksklusive atmosfære. Puerto de Sóller er et flott sted for barnefamilier eller deg som ønsker å feriere med stil. Langs strandpromenaden ligger en rekke eksklusive restauranter, kjent for å servere det ypperste innen fisk og skalldyr. Det tar en snau time å kjøre herfra til Palma, hovedstaden på øya.

Puerto de Pollenca
Puerto de Pollenca på Mallorca ligger på motsatt side av Alcudía ved bukten Bahía da Alcudía. Port de Polllenca er en litt roligere ferieby, med en halv kilometer lang sandstrand. Langs havet i den nordligste delen av byen, ligger det en vakker strandpromenade omkranset av pinjetrær. Foran, tett inntil denne er der små sandstrender, der mange barnefamilier velger å slå seg ned.

Port de Pollenca, Mallorca, Balearene, Spania

Fra Port de Pollenca, en rolig liten by innerst i Alcudiabukten i nord

Mer om Puerto de Pollenca
Puorto de Pollenca er fra gammelt av havnen til byen Pollenca, som ligger noen kilometer inn på øya, for å være mer beskyttet mot angrep fra havet. Pollenca er en gammel by, med flott arkitektur og en kirke fra 1300-tallet. Puerto de Pollenca er populær blant kunstnere, og tiltrekker seg gjerne mennesker som ønsker å feriere med stil. Byen har mange gode restauranter, og i hjertet av havnen finner du genuine mallorcanske spisesteder og barer.

Alcudia
Alcudia på Mallorca er en av de mest kjente ferie- og badebyene i Spania. Alcudia ligger vakkert til ved bukten Bahía da Alcudía, og er et perfekt sted for barnefamilier og turisme. Stedet er vel kjent for sin 15 kilometer lange strand, langgrunn med finkornet hvit sand, og krystallklart vann.

Alcudia, middelalder, gamleby, bymur, byport, Mallorca, Balearene, Spania

Alcudia har bevart en del av bymurene fra 1300-tallet, blant annet denne flotte byporten ved gamlebyen

Mer om Alcudia
Alcudia har i mange år vært en svært populær ferieby blant skandinaviske turister. Byen har mange fortausrestauranter og kafeer med god og rimelige mat og drikke. Om kvelden er et livlig uteliv i Alcudia. Det er mange muligheter innen vannsport. Utstyr får du leid på stranden. Alcudia på Mallorca har også gode shoppingmuligheter å by på, både av gallerier og butikker. Her finnes både vanlige og mer eksklusive moteforretninger. Alcudia har også en meget vakker historisk bydel innenfor opprinnelige bymurer. Det historiske Alcudia er meget godt bevart. Rett på vestsiden av Alcudia, utenfor bymuren, ligger restene av en 2000 år gammel romersk bosetning ved navn Pollentia.

Cala Mesquida
Cala Mesquida ligger rett ved den ytterste nordøstlige odden på Mallorca, rett ”rundt hjørnet” til nordkysten. Cala Mesquida på Mallorca er et meget rolig og ganske isolert ferie- og badested. Her er det ingen partyfaktor, og ikke mange restauranter og barer. Stedet egner seg ypperlig for barnefamilier og mennesker som ønsker stillhet.

Mer om Cala Mesquida
Cala Mesquida på Mallorca har en fin strand som aldri blir overfylt, beliggende i den vakre bukten som er årsaken til at stedet overhode eksister som bade- og feriested. I Cala Mesquida på Mallorca finnes en drøy håndfull hoteller, og i løpet av en ukes tid vil du være lommekjent hva angår stedets kafé-, restaurant- og bartilbud.

Cala Mesquida, Mallorca, Balearene, Spania

Fra strendene ved Cala Mesquida

Området rundt Cala Mesquida
Området rundt Cala Mesquida på Mallorca kan by på et variert landakap. Her er små klipper med vegetasjon, avbrutt av idylliske småstrender, som mange av gjestene i Cala Mesquida på Mallorca velger å ta en liten utflukt til. Utsikten fra noen av klippene er betagende vakker, ikke minst i solnedgang. Området er prioritert fra myndighetenes side når det gjelder å ta vare på naturen her. I Cala Mesquida på Mallorca vil du oppleve et ferieliv i avslappet tempo, med svært vennlige og serviceinnstilte fastboende, som er glade i barn og gjerne viser det. Cala Mesquida på Mallorca er et sted for ro og stillhet, fullstendig uten rock’n roll og parties.

Cala Bona og Cala Millor
Cala Bona og Cala Millor på Mallorca ligger nord på øyas østkyst. Cala Millor har en lang og usedvanlig flott sandstrand, som strekker seg fra Amer-odden i sør, helt opp til den eldste delen av byen, som ligger på en liten klippe. Et par minutter til fots herfra, så er du i Cala Bona, og her er det tre-fire små strender etter hverandre. Her er en mengde kafeer, restauranter hvor man kan spise lunsj og middag, eller ta en forfriskning. Cala Bona betyr for øvrig ”den gode bukten”, mens ”Cala Millor” betyr den bedre bukten. Det er sant bare til en viss grad.

Cala Millor, Mallorca, Balearene, Spania

Stranden ved Cala Millor

Mer om Cala Millor og Cala Bona
Cala Millor er motoren i området, den største byen på østkysten med 5.500 innbyggere og et ganske omfattende tilbud av hoteller, restauranter, kafeer, barer og club’er. Lillebror Cala Bona, en liten spasertur unna, er ikke på langt nær så livlig, men ingen bryr seg om det. Her er det betraktelig roligere, og vil man ha litt fart og moro, er det jo bare å rusle bort til Cala Millor. Cala Bona har flere gode restauranter, som har spesialisert seg på fisk og skalldyr, men som også serverer kjøttretter. Cala Bona har en fin gjestehavn som er svært populær. Det tar om lag en time å kjøre herfra til Palma, hovedstaden på øya.

Cala d’Or
Cala d’Or på Mallorca er et av de vakrest beliggende ferie- og badeområdene på Mallorca. Cala d’O består av åtte vakre og skjermede bukter med badestrender, innenfor et relativt begrenset område på Mallorcas østkyst. Cala d’Or passer glimrende for barnefamilier som ønske en stille og komfortabel ferie, med vakre omgivelser og nærhet til sjø og bademuligheter. Her er en mengde kafeer, restauranter hvor man kan spise lunsj og middag, eller ta en forfriskning. Cala Esmeralda, Cala Ferrara og Cala Serena er små bukter som ligger en kort spasertur nord for Cala d’Or, som opprinnelig var en liten, pittoresk fiskerlandsby.

Cala 'Or, Cala Bona, Mallorca, Balearene, Spania

Cala ‘Or ligger i en bukt omgitt av små klipper

Mer om Cala d’Or på Mallorca 
I sentrum av Cala d’Or ligger en mengde små butikker, fortauskafeer og restauranter i tillegg til butikker som selger alt fra badetøy til lokalprodusert brukskunst. Det er lite å se av det opprinnelige mallorcanske Cala d’Or her, men stedet fungerer meget godt som ferieby, og har en stil, som mange andre turistmaskiner på Mallorca savner. Den opprinnelige fiskerhavnen ligger på høyre side ved innseilingen til den store marinaen, som besøkes av seilbåter og motoryatcher fra hele verden. På grunn av den store gjestehavnen er det en viss internasjonal atmosfære i Cala d’Or på Mallorca. Det tar om lag en time å kjøre herfra til Palma, hovedstaden på øya.

Porto Cristo
Porto Cristo på Mallorca er det man kan kalle en ekte by, det vil si en feriedestinasjon som ikke nødvendigvis kun lever av turisme. Byen er likevel svært godt tilrettelagt for turisme. Naturen har sørget for en S-formet bukt i klippene gir ly, og at det ved byens sjøside ligger en fin, om ikke så veldig stor, badestrand. Her er krystallklart rent vann, som kontinuerlig byttes ut og fornyes av svake havstrømmer.

Porto Cristo, Mallorca, Balearene, Spania

Den vesle byen Porto Cristo ligger i en lun bukt på østkysten av Mallorca

Mer om Porto Cristo
I Porto Cristo finnes et bredt utvalg av ekte mallorcanske restauranter og her kan du spise slik de mallorcanerne gjør. Langs stranden, med nydelig utsikt til bukten og havet, ligger det en rekke gode restauranter som serverer fersk sjømat, som skalldyr og fisk. Porto Cristo har kafeer, barer og club’er med genuin mallorcansk twist. Byens egentlige attraksjon er det underjordiske grottesystemet Cuevas del Drach, (dragens huler), som ligger ca 10 minutter å gå fra stranden.

Porto Cristo en ekte mallorcansk fiskerlandsby
Porto Cristo på Mallorca har en egen kirke med spir, gater som leder ned til stranden og er en utrolig trivelig liten mallorcansk by. Naturgitte forhold gjør også Porto Cristo på Mallorca i Spania til en aldeles ypperlig havn for båter. Hit kommer seilbåter og cruisere fra hele Europa. Porto Cristo var havneby allerede i romertiden. Det finnes rester av en port og en basilika fra romertid her. Denne sjarmerende kystbyen, Porto Cristo på Mallorca, ligger litt utenom allfarvei på øya.

Manacor – byen som Porto Cristo tilhørte
Porto Cristo var i sin tid havneby for nabobyen Manacor, som ligger et par, tre kilometer inn på øya, for at innbyggerne i tidligere tider skulle være bedre beskyttet mot angrep. Manacor har en praktfull gotisk katedral, og et kloster med med svalgang og hage. Her kan du komme over mange morsomme arkitektoniske detaljer. Rusler du rundt her på måfå, ser du ekte mallorcanske mennesker gjøre ekte mallorcanske ting. Det tar om lag en time å kjøre herfra til Palma, hovedstaden på øya.

Santa Ponsa
Santa Ponsa på Mallorca er en rolig liten ferie- og badeby, som ligger ca 20 kilometer fra hovedstaden på Mallorca, Palma, og om lag 5 kilometer fra Magaluf og Palma Nova. Santa Ponsa representerer i likhet med Magaluf og Palma Nova, charterturismens vugge. Santa Ponsa har imidlertid utviklet seg til å bli et bosted for mange, slik at byens utstrekning er vokst ganske voldsomt siden 60-tallet. Midt i Santa Ponsa ligger sandstranden, som charterturistene i sin tid kom for. Det er også denne som lokker dagens feriereisende.

Santa Ponsa, Mallorca, Balearene, Spania

Santa Ponsa er en av de mer etablerte ferie- og charterbyene på Mallorca

Mer om Santa Ponsa  
Stranden i Santa Ponsa er ikke all verden lang, men den er av bra kvalitet. Bakre del av stranden består av pinjetrær som gir velkommen mulighet til skygge på varme sommerdager. Det er mange familier som velger å feriere her, for å ha late og ukompliserte dager sammen med barna. Her skjer ikke mye, men det er en mengde barer, kafeer og uterestauranter, som har rimelig mat og drikke for alles smak. Hvis du har tenkt å bade andre steder enn på stranden i hjertet av Santa Ponsa, må du finne deg et svalberg eller en liten vik. Santa Ponsa er utbygd med mange flotte villaer, har fått forsteder og en svært populær gjestehavn.

Magaluf og Palma Nova
Magaluf og Palma Nova på Mallorca er to av charterhistoriens mest tradisjonsrike bade- og feriesteder. Magaluf og Palma Nova ligger rett ved siden av hverandre, kun adskilt av en liten klippeformasjon. Klippen skaper en liten bukt på hver side, med flotte badestrender. Magaluf og Palma Nova er i dag blitt reisemål for festglad ungdom. Det er ikke lov å ta med seg alkohol på strendene. Strendene er av høy kvalitet.

Palma Nova, Mallorca, Balearene, Spania

Palma Nova er en av de mer etablerte turistmaskinene, for å si det slik

Mer om Magaluf og Palma Nova på Mallorca
Magaluf og Palma Nova har bøtter og spann av barer, diskoteker og nattklubber, som virkelig teller innen Techno, House og Garage. Spesielt engelskmenn liker å feriere her, med en partyfaktor så høy at solfaktoren blir for promille å regne i forhold. Her er alle mulige fargerike barer – alt fra tyske bierstuben, til skandinaviske vikingbarer – for ikke å glemme engelske fotballpuber. Det kan gå ganske friskt for seg i nattelivet, og vi oppfordrer besøkende til å ta godt vare på seg selv. Her er muligheter for vannsport og og-cart. Her ligger forresten en av verdens flotteste minigolfanlegg (!) – tre 18-hulls baner i praktfulle omgivelser med fosser, grotter og palmer.

Arenal
Arenal på Mallorca er en veletablert charter- og ferieby, ikke langt fra hovedstaden på Mallorca, Palma. Arenal er perfekt for badeferie og familier. Byen har en stor gjestehavn for lystbåter rett på sørsiden av sentrum, mens strendene strekker seg flere kilometer nordover Can Pastilla og Palma. Langs strendene ligger det en fin strandpromenade, hvor det finnes et utall barer, restauranter, kafeer og butikker av ulike slag. Hit kommer mange engelskmenn og tyskere.

Arenal, Can Pastilla, Mallorca, Balearene, Spania

Arenal og Can Pastilla er et populært chartermål

Mer om Arenal
Strendene er langgrunne og av svært høy kvalitet, med fin hvit sand. Bredden avrierer litt, men det er nok å ta av. Deler av strendene er regulerte med utleie av solsenger og parasoller. Nærmest sentrum er stranden fri, og her må du selv sørge for å ta med noe å sitte eller ligge på. Det meste av Arenal er relativt nybygd, fra 50-tallet da charterturismen startet på Mallorca, og frem til nå. Menneskene er hyggelige her og glade i barn. Turismen betyr alt for i denne badebyen, og de som jobber her yter god service.

Billig flyreiseBillig hotell

Billig flyreise
Billig hotell

Banalbufar, Mallorca, Balearene, Spania

Et vakttårn fra middelalderen ved Banalbufar på Mallorcas vestkyst

Banalbufar, Mallorca, Balearene, Spania

Terrasserte lanbruksarealer ved Banalbufar

Port d'Andratx Mallorca, Mallorca, Balearene, Spania

Port d’Andratx sett fra fjellene på vestkysten av Mallorca

Puerto Andratx, Mallorca, Balearene, Spania

Port Andratx har alt som skal til for et hyggelig opphold

Katedral, Palma, Mallorca, Balearene, Spania

Katedralen og gamlebyen i Palma fra fugleperspektiv

Palma, Mallorca, Balearene, Spania

Ved katedralen og det gamle kongepalasset i Palma

Palma, katedral, Mallorca, Balearene, Spania

Palmas middelalderkatedral ruver over den travle havnen

Billig pakkereise
Porto Colum, Mallorca, Balearene, Spania

Porto Colum er en av de mest billedskjønne småbyene på østkysten av Mallorca

Valdemossa, Mallorca, Balearene, Spania

Valdemossa er en gammel by med et kloster og kunstmuseer

Valdemossa, Mallorca, Balearene, Spania

Valdemossa er en trivelig liten by med gammel bebyggelse, som ligger i fjellene på Mallorcas vestkyst

Port de Sollér, Mallorca, Balearene, Spania

Du kan ta denne gamle sporvognen fra Port de Sollér opp til Sollér og reise til hovedstaden Palma med veterantoget

Port de Sóller, Mallorca, Balearene, Spania

Port de Sollér sett fra fjellene på vestkysten av Mallorca

Port de Sollér, Mallorca, Balearene, Spania

Port de Sollér ligger skjermet til i en bukt på vestkysten av Mallorca

Markedsplassen, Pollenca, Mallorca, Balearene, Spania

Fra middelalderbyen Pollenca, et par kilometer opp fra Port de Pollenca

Puerto, Port de Pollenca, Mallorca, Balearene, Spania

Utsyn over Pollenciabukten fra en av småstrendene ved strandpromenaden i Puerto de Pollenca

Alcudia, Mallorca, Balearene, Spania

Pollenciabukten sett fra havnepromenaden i Alcudia i retning av Port de Pollenca

Billig pakkereise
Gamlebyen, Alcudia, Mallorca, Balearene, Spania

Smug i den utrolig fine og lite kjente gamlebyen i Alcudia

Alcudia, Mallorca, Balearene, Spania

Badestrendene i Alcudia er vel kjente for skandinaviske charterturister

C'an Picafort, Alcudiabukten, Mallorca, Balearene, Spania

C’an Picafort ligger ved den store Alcudiabukten på nordkysten av Mallorca

Cala Bona, Mallorca, Balearene, Spania

Cala Bona ligger ved små klippebukter på østkysten av Mallorca

Cala Ratjada, Mallorca, Balearene, Spania

I Cala Ratjadas havn mekker man litt båt mellom fisketurene

Porto Cristo, Mallorca, Balearene, Spania

Fra kyststien ved Porto Cristo

Porto Cristo, Mallorca, Balearene, Spania

Porto Cristo er en skikkelig liten by med en skikkelig liten kirke

Cala d'Or, Mallorca, Balearene, Spania

Cala d’Or er en meget populære ferieby på østkysten av Mallorca

Billig pakkereise