GoToGate

Maremma

Maremma er et område som i 1975 opprettet som naturpark, Parco Naturale dell’Uccelina, for å beskytte det rike plante- og dyreriket i dette begrensede tidligere sumpområdet, og hindre utbygging. Romerne hevdes å være de første som drenerte sumpene, men området har siden tidlig i det første årtusenet før vår tidsregning vært bebodd av etruskere, som var spesialister på å omskape myrlendte områder til jordbruksarealer.

Maremma – park med bademuligheter
Du kjøper inngangskort til parken ved Alberese, og kan bade på de flotte strendene eller leie kano og utforske vanningskanalene vest i naturparken. Her finnes både villsvin og andre dyr.

Maremma, Toscana, Midt-Italia, Italia

Parco della Maremma er en vernet naturpark med spredte rester av middelalderarkitektur

Helt vest i saltmarsken kryr det av stork, hegre og andre fugler. På et par høyder i området finnes det også rester etter menneskers aktivitet, nemlig Torri di Castelmario, et vakttårn fra 1500-tallet bygget av Medici-familien som en del av et større forsvarssystem. Sørøst i området er det rovfugler og langhornet Maremmakveg, henholdsvis i skogene og på slettene i bakkant av disse. Helt sør ligger fiskerlandsbyen Talamone, en idyllisk liten by med gammel bebyggelse, beliggende på en klippeformasjon.

Billig flyreiseBillig hotell

Billig flyreise
Billig hotell

Maremma Punto Ala, Toscana, Midt-Italia

Maremma har flotte badestrender ved Punto Ala

Maremma - langhornet kveg fra området, Toscana, Midt-Italia

Langhornet kveg fra Maremma-området i Toscana