GoToGate

Nantes

Nantes er en spennende og levende gammel by, med både moderne og historisk bebyggelse. Her kan du rusle langs fredelige kanaler, og plutselig komme forbi hus og kvartaler med umiskjennelig Art Noveau-arkitektur.

Nantes er en gammel by i Loire-dalen, Frankrike
I Nantes gamleby, rundt den historiske bykjernen Place St. Croix finner du en mengde hyggelige kafeer, restauranter og barer. Her ligger også den merkelige Câthedrale St.-Pierre, påbegynt i 1434, men under bygging helt frem til slutten av 1800-tallet.

Cours St André,Nantes, historisk, bindingsverkshus, gamleby, middelalder, Bretagne, Vest-Frankrike, Frankrike

Cours St André, plassen ved Cathédrale St Pierre et St André i Nantes

Katedralen er mest kjent for sine flotte, dekorative gotiske portaler. Noen hundre meter unna, omgitt av en vanngrav, finner du det flotte Château de Ducs de Bretagne, som minner om byens fortid og gamle tilknytning. I dette flotte bygget er sjøfartsmuseet Musée de Salorges, som viser den omfattende kontakten og handelen med kolonier i India og Afrika, som Nantes har hatt. Nantes var som sjøfartsby tungt involvert i slavehandel på 1700 og 1800-tallet. Snaue 20 kilometer sørøst for Nantes ligger slottet Château de Clisson fra 1200-tallet og en romansk kirke.

Nantes, historisk, bindingsverkshus, gamleby, middelalder, Bretagne, Vest-Frankrike, Frankrike

Qaui de la Fosse er en del av Nantes’ gamle havn ved elven Loire

Shopping og uteliv i Nantes i Loire-dalen, Frankrike
Rundt Palace Royale og Place de Commerce er det svært livlig, med en rekke restauranter og et shoppingsenter, Passage Pommeraye, som strekker seg over et helt kvartal i to og tre etasjers høyde. I sommerhalvåret er det fortausrestauranter over hele byen, spesielt på plassene i gamle Nantes. Nantes i Loire-dalen var lenge rival med Rennes om tittelen hovedstad i Bretagne. Fra 1790-årene tilhørte Nantes ikke lenger Bretagne, men ble en del av Loire, og er i dag hovedstaden i Pays de Loire – selv om Nantes kanskje er bretonsk i både det ytre og indre.

Billig flyreiseBillig hotell

Billig flyreise
Billig hotell

Nantes, historisk, bindingsverkshus, gamleby, middelalder, Bretagne, Vest-Frankrike, Frankrike

I gamlebyen i Nantes kan du finne mange fine middelalderbygninger

Château de Ducs de Bretagne, Nantes, historisk, bindingsverkshus, gamleby, middelalder, Loiredalen, Vest-Frankrike, Frankrike

Château de Ducs de Bretagne er et enormt slottsanlegg i Nantes

Chateau des Ducs de Bretagne, Nantes, historisk, bindingsverkshus, gamleby, middelalder, Loiredalen, Vest-Frankrike, Frankrike

Dette sier litt om størrelsen på Chateau des Ducs de Bretagne