GoToGate

Norcia

Norcia i Umbria i Italia er byen som fostret St Benedict, som skulle grunnlegge benediktinerordenen og et av Italias største klostre, Montecassino. Norcia er imidlertid kjent for mer enn det, og kan i tillegg varte opp med usedvanlig flott og intakt middelalderarkitektur.

Norcia og severdigheter
Norcia er kjent for sin rene luft og vakre naturomgivelser, og benyttes som utgangspunkt for fotturer og fjellklatring. Her kan man også delta i rafting og ridning. Norcia regnes også som en av Italias fremste kulinariske byer, kjent for sine trøfler, skinker, spekepølser og kjøttvarer av villsvin. At det italienske ordet for slakterforretning er Norceria, sier vel litt om byens ry blant matelskende italienere. I Italia snakker man om mat, slik vi nordmenn snakker om været, hvis det kan gi et hint – her tas mat på alvor.

Piazza San Benedetto, Norcia, gamleby, middelalder, romansk, historisk, Umbria, Midt-Italia, Italia

Norcias historiske senter med Piazza San Benedetto

Mer om Norcias severdigheter
Norcias fineste severdigheter er samlet rundt byens største plass, Piazza San Benedetto. Her ligger middelalderkirken San Benedetto på det som skal være Benedicts fødeplass. I krypten er det rester av en bygning fra 400-tallet, mens kirken slik den fremstår i dag, fikk sitt utseende på 1300-tallet – blant annet med en flott tidstypisk portal. Det er flere teorier om hva 400-tallsrestene har vært, og mange tror at de stammer fra et romersk tempel, ettersom byen var en romersk koloni og datidens forum lå nettopp her.

Piazza San Benedetto, kirken San Benedetto, rådhuset, Norcia, gamleby, middelalder, romansk, historisk, Umbria, Midt-Italia, Italia

Norcias Piazza San Benedetto med kirken San Benedetto til høyre og rådhuset til venstre

Til venstre for kirken ligger det flotte Palazzo Comunale fra tiden på 12-1300-tallet da Norcia var selvstendig. På den andre siden av plassen ligger det mektige Castellina, en kombinert paveborg med palass tegnet av Vignola og bygget i 1554. Romas paver var plaget av ulydige undersåtter, og spesielt var fjellfolk uregjerlige, vante som de var med fri natur og fritt liv. Norcias vakre Duomo fra 1560 ligger ved siden av paveborgen. Midt på Norcias store og flotte piazza står en statue av St Benedict. Kirken Sant’Agostina er verd et besøk på grunn av de flotte freskene fra 1500-tallet.

Billig flyreiseBillig hotell

Billig flyreise
Billig hotell

Norcia, pølser, skinker, gamleby, middelalder, romansk, historisk, Umbria, Midt-Italia, Italia

Norcia ligger i frodige omgivelser og er beørmt for sine landbruksprodukter

Piazza San Benedetto, Castellina, Vignolas paveborg fra 1554, Norcia, gamleby, middelalder, romansk, historisk, Umbria, Midt-Italia, Italia

Norcias Piazza San Benedetto med Castellina, Vignolas paveborg fra 1554