GoToGate

Paros

Paros i Hellas er kjent som den timianduftende øya, den tredje største innen øygruppen Kykladene. Rundt om på Paros finner små pittoreske fiskerlandsbyer som i dag også er bade- og feriebyer, men med gamle dagers sjarm ivaretatt.

Paros – en rundtur
Rundt hele Paros finner du fine badestrender, spesielt midt på østkysten og nord på øya. Byer som Piso Livadi på østkysten, Parikia i vest og Nauossa i nord er alle stemningsfulle fiskerlandsbyer med masser av sjarm og et ganske bedagelig tempo. Paros passer ypperlig for barnefamilier, men har også mye å tilby den kulturinteresserte. Lenger inne på øya, oppe i åssidene finner du mange vakre, hvite landsbyer der livet går sin gang, som det alltid har gjort.

Naoussa, Paros, Hellas

Fra den hvite havnen i Naoussa på Paros

Mer om antikkens Paros
Paros i Hellas var i antikken kjent for sin fine hvite marmor. Marmoren ble eksportert til andre øyer og til fastlandet, og brukt til tempelbygninger og skulpturer, også av romerne når de besatte øya i det andre århundre før Kristus. Hovedstaden Paroikiá (også kalt Chorá) har en flott havn med promenade, og badestrender nord i byen. Her ligger et flott arkeologisk museum, den berømte og blendende vakre Ekatontapylianí-katedralen fra 500-tallet etter Kristus med 100 dører og den venetianske borgen fra 1260, bygget oppå oldtidens akropolis. Søylerester og marmorblokker fra antikkens tempel ble brukt som bygningsmaterialer i borgens østlige del, og i noen av nabohusene.

Naoussa, Paros, Hellas

Naoussa er vakker i kveldingen

Paros’ middelalder
Andre severdigheter er Lefkes oppe i fjellene, som var hovedstad i middelalderen. Náoussa er feriested for de rike, og har mange flotte restauranter og forretninger. Petaloúdes er en ualminnelig malerisk landsby i sommerfugldalen, en grønn frodig oase som er tilholdssted for en mengde utrolige vakre sommerfugler. Her ligger det stemningsfulle klosteret Moni Khristoú tou Dásous.

Panagia of the Holy Cross in Parikia

Den gamle og vakre Panagia of the Holy Cross in Parikia, typisk kykladisk i hvitt og blått

Billig flyreiseBillig hotell

Billig flyreise
Billig hotell

Naoussa, Paros Hellas

Naoussas havn er meget trivelig med flere restauranter

Naoussa Paros, Hellas

Fra den vakre havnen Naoussa igjen

Naoussa, Paros, Hellas

Vindmøllene på Paros er også kjente

Naoussa, Paros, Hellas

Et blomsterpyntet smug i Naoussa