GoToGate

Patmos

Patmos i Hellas er en fredelig og vakker øy som ligger helt nord i øygruppen Dodekaneserne, utenfor sydvestkysten av Tyrkia. Patmos har flere trivelige ferie- og badebyer rundt om på øya, et par av dem opprinnelig fiskerlandsbyer. Det bor kun 2500 innbyggere på Patmos, de fleste i havnebyen Skala og klosterbyen Chora.

Mer om Patmos i Hellas
Patmos har daglige fergeanløp med en mengde besøkende, som får omvisning i Johannes-klosteret, og som ser seg rundt i Chora, med den fantastiske utsikten ut over havet og til naboøyene. De viktigste ferie- og badestedene er Lampi i nord, Lefkés i nordvest og Psili Ammos helt i sør. Skala midt på øya er en livlig by med flott havn, badestrand og en mengde tavernaer. Sør for Skala ligger Grigos og nord for Skala finner du Meloi, Kamposstranden og Vagía Geránou.

Patmos, Johannes åpenbaring, Hellas

Fra havnen i Patmos, med kloster hvor Johannes skrev sin åpenbaring i bakgrunnen

Patmos og evangelisten Johannes
Patmos i Hellas er kjent som Egeerhavets Jerusalem. Det var nemlig her, i en grotte på Patmos at evangelisten Johannes fikk sin åpenbaring om apokalypsen i år 95. Om lag tusen år senere, i år 1088 år ble det vakre Johannes-klosteret bygget her, som sammen med Johannes’ grotte er Patmos’ store severdigheter. Patmos har status som Hellas viktigste religiøse øy, og er et offisielt pilegrimsmål. Khora har 40 klostre og har en helt enestående bygningsmasse i helhetlig bysantinsk arkitektur. Byen Skala har fergeforbindelser med Agathonisi, Lipsi, Leros, Pireus (Athen), Samos, Mýkonos og Astypália.

Patmos, Hellas

Patmos – her skrev apostelen Johannes sin dystre åpenbaring i cirka år 95

Billig flyreiseBillig hotell

Billig flyreise
Billig hotell

Monastery St. John, Johannesklosteret

St Johannes-klosteret sto ferdig i år 1088, cirka 1.000 år etter at han skrev åpenbaringen

Patmos, Chora, Hellas

St Johannes-klosteret sett innenfra borgmurene

St Johannesklosteret, Monastery of St. John, Patmos, Hellas

Patmos – buene strekker seg over borggården i St Johannesklosteret