GoToGate

Pitigliano

Pitigliano er kanskje den byen i Toscana som har mest dramatisk og utilgjengelig beliggenhet. Hele den gamle bydelen er bygget på en klippe, og husene går helt ut til kantene, så lengt det er mulig å komme. I klippeveggene er det flere steder gravd ut huler.

Pitigliano – klippebyen
Pitigliano ble på 1600-tallet bosted for en gruppe jøder som flyktet fra forfølgelse av den katolske kirken. I Pitigliano finnes det en labyrint av smågater, som omfatter mye av det som den gang var den jødiske ghettoen. I det lille bysenteret ligger Palazzo Orsini, med vannforsyninger fra en akvedukt bygget i år 1445, og her ligger det vesle Museo Zuccarelli, som inneholder verk av 1700-tallsmaleren Francesco Zuccarelli fra området. To fresker av ham finnes i middelalder-duomoen på Piazza San Gregorio.

Pitigliano, klippeby, etruskere, renessanse, middelalder,, historisk bydel, gamleby, Toscana, Midt-Italia, Italia

Pitigliano har det man kaller en spektakulær beliggenhet

Mer om Pitigliano
Pitigliano må vel sies å være en dagstur-destinasjon, og noe av en turistfelle. Som besøker har du lite å forholde deg til av landemerker, bortsett fra selve byen. Du er dømt til å havne på plassen foran klippen, og deretter blir det å vandre litt på måfå. Det er få restauranter og kafeer i selve gamlebyen, eller for den saks skyld åpne plasser. Det er et Museo Etrusco i byen, som har en rekke funn fra bosteder i det kuperte terrenget her. I nabobyene Sovana, Saturnia, Marsiliana, Talamone og Grosseto finnes det rester etter flere etruskiske gravfelter. I Grosseto er det også et flott etruskisk museum, for den som er interessert i dette folket fra antikken. En ting skal Pitigliano ha: Den tar seg flott ut på litt avstand, fra dalbunnen. Det synet er faktisk verd hele turen.

Billig flyreiseBillig hotell

Billig flyreise
Billig hotell

Pitigliano, renessanse, middelalder, historisk bydel, gamleby, Toscana, Midt-Italia, Italia

Det er nesten så du ikke tror dine egne øyne første gang du kommer til Pitigliano

Pitigliano, renessanse, middelalder, historisk bydel, gamleby, Toscana, Midt-Italia, Italia

Pitigliano fotografert langs klippen

Klippebyen, Pitigliano, etruskere, renessanse, middelalderhistorisk bydel, gamleby, Toscana, Midt-Italia, Italia

Pitigliano gjør inntrykk der den ligger på klippen