GoToGate

Port Grimaud

Port Grimaud i Provence i Frankrike er en nyskapt, vakker kanalby med lystbåthavn, i sin helhet bilfri og avsperret fra allmenn ferdsel. Byen er tegnet og bygget av arkitekten Francois Spoerry. Prosjektet startet i 1966 og tredje trinn ble fullført for få år siden.

Port Grimaud – en flunkende ny, gammel by
Resultatet er en sjarmerende ferieby med hoteller og restauranter av god standard. Lystbåthavnen er førsteklasses, og bor man i byen kan man fortøye langs en av kanalene ved anvist plass. Prisnivået er forholdsvis høyt, og gleden ved å bo i en slik konstruert by kan nok diskuteres, spesielt i en landsdel som Provence, som flyter over av genuin bebyggelse og flotte havner. I byens kirke St.-Francois-d’Asisse på Place d’Eglise finner du vakre glassmalerier av Victor Vasarély.

Port Grimaud, Sør-Frankrike

Port Grimaud er en nybygd kanalby, som er meget populær

Mer om Port Grimaud i Provence i Frankrike
Port Grimaud i Provence tiltrekker seg mer enn 1 million gjester hvert år, og her er nærhet til fastboende innbyggere og lokalt dagligliv begrenset til stedets betjening. Byens egentlige utgangspunkt er Grimaud, en gammel befestet by litt lenger inn i landet og opp i høyden. Byen er en arv fra Grimaldi-familien, som i dag styrer Monaco. Den allsidige genovesiske ridderen Gibelin de Grimaldi fikk hele området i belønning, etter at han i år 973 drev ut de arabiske Sarasenerne som hadde okkupert området i 83 år. Borgen, som ble ødelagt på 1700-tallet av kardinal Richlieu som straff for protestantiske innslag, er fra 1000-tallet. Borgen ble i sin tid overtatt av tempelridderne, som fra 1119 hadde et av sine hovedkvarter her. Maison de Templiers er en av de få tempelridderbyggene som fortsatt eksisterer, og er lukket for publikum. I den samme gaten ligger den fine romanske kirken St.-Michel. Hvis du skal besøke området, så få med deg gamle Grimaud. Det er ekte vare.

Billig flyreiseBillig hotell

Billig flyreise
Billig hotell

Utsikt fra dyrt hotell i Port de Grimaud

Det er pent, tekkelig, dyrt og relativt dårlig her – et planlagt ran, dessverre