GoToGate

Portovenere

Portovenere er en meget trivelig og fargerik liten havneby og et viktig kultursenter. Byen har en stor gjestehavn, og består tilsynelatende av en eneste lang husrekke av fire-fem etasjers murhus som ligger vegg i vegg, malt i friske pastellfarger. Portovenere regnes som en del av kulturlandskapet Cinque Terre, og ble i år 1997 oppført på Unescos liste over Verdensarven.

Mer om Portovenere
Foran denne karakteristiske husrekken er det plass til en havnepromenade og mange restauranter med utendørs servering. Det finnes mange bueganger under husrekken som gir adgang til byen og gatene på baksiden. Bak den første husrekken ligger en ny husrekke med et smalt smug mellom, som igjen kan forseres via bueganger, som leder videre oppover i den vesle byen. I disse smugene finner du mye bebyggelse fra middelalderen i et sant mylder av trapper, buehvelv, nisjer og passasjer, samt butikker av forskjellige slag. Du finner også restauranter og barer oppe i byen.

Portovenere, Cinque Terre, Liguria, Nord-Italia, Italia

Portovenere er en meget trivelig og utadvendt ferieby, med flere serveringssteder, både langs havnepromenaden og oppe i byen.

Portovenere og severdigheter fra middelalderen
Litt opp i byen finner du en flott middelalderkirke, San Lorenzo, fra 1100-tallet, kjent for relieffet over portalen med martyren Lorenzo som blir stekt levende på en grill. Ved gjestehavnen innerst ved det gamle vakttårnet finner du en liten badestrand. Her begynner også bymuren fra middelalderen, som strekker seg opp til den kraftige festningen, som ble bygget av den mektige genovesiske Doria-familien i perioden fra 11-1500-tallet. Du kan gå fra havnen opp til festningen via smug og passasjer. Belønningen er en fantastisk utsikt over kysten og Cinque Terre, samt de små øyene utenfor byen. Det er masse å se på vei opp og ned også, samt serveringssteder der du kan ta en pust i bakken.

San Pietro, Cinque Terre, Portovenere, Cinque Terre, Liguria, Nord-Italia, Italia

Kirken San Pietro fra 1200-tallet ligger flott til på odden utenfor havnen.

Flere severdigheter i Portovenere
På odden ut mot havet i forlengelsen av bebyggelse finner du restene av et benediktinerkloster med en tilhørende vakker stripet kirke, San Pietro fra 11-1200-tallet i romansk-gotisk blandingsstil, med vannrette striper bestående av lys og mørk byggestein lagt annenhver gang. Portovenere var opprinnelig en romersk havneby, Porto Veneris. I år 1113 ble byen underlagt genovesisk styre, som ga den strategisk beliggende byen beskyttelse.

Det går ferge fra Portovenere til La Spezia og Lerici og videre oppover kysten. Dersom du skal besøke Cinque Terre-byene herfra kan du benytte fergen til Riomaggiore, og derfra ta toget mellom de enkelte småbyene.

Billig flyreiseBillig hotell

Billig flyreise
Billig hotell

Cinqueterre, Portovenere,

Portovenere – vakttårnet og den genovesiske festningen fra 12-1500-tallet, som troner over byen

Chiesa, San Pietro, Portovenere, Cinque Terre, Liguria, Nord-Italia, Italia

Portoveneres Chiesa San Pietro ble bygd som en del av et benediktiner-kloster på 11-1200-tallet

Cinque Terre, Portovenere, Cinque Terre, Liguria, Nord-Italia, Italia

Portovenere er utrolig vakker med en flott beliggenhet ved havet

San Pietro i Portovenere, Cinque Terre, Liguria, Nord-Italia, Italia

Legg merke til bruken av lys og mørk byggestein i skipet til San Pietro i Portovenere