GoToGate

Saumur

Saumur i Loire-dalen er kjent for mer enn det enorme, vakre slottet fra 1300-tallet, som kneiser elegant over elven Loire. Château de Saumur er åpent for publikum. Her kan du får en omvisning som tar deg med rundt i de fleste av slottets kriker og kroker, inklusive porselenssamlingene, og rytterutstillingen. Når du står oppe ved slottet og skuer utover elven og byen, kan du forestille deg hva den opprinnelige byggherren, Louis den I. av Anjou, følte.

Saumur i Loire-dalen, Frankrike
Saumur har hovedsakelig arkitektur av stein, en stor del av husene er fra 1600-tallet.

Saumur, Loiredalen, Loire, Vest-Frankrike, Frankrike

Saumur ligger nydelig til ved elven Loire. Slottet er åpent for publikum.

Rundt Place St.-Pierre, nedenfor Châteauet i retning elven og broen, kan du imidlertid finne en del av de typiske bindingsverkshusene, og en middelalderkirke med gobeliner fra 1500-tallet. I dette strøket er det både butikker og plasser med uterestauranter. Saumur er også vel kjent for sin sopp-produksjon. Du kan besøke det pussige Musée de Champignons og bli med og besøke noen av sandsteinshulene som gir ypperlige vekstvilkår for soppvekst – 75 % av Frankrikes sopp-produksjon foregår her!

Saumur, Loiredalen, Loire, Vest-Frankrike, Frankrike

Saumur vitner om fordums storhetstider og gjør virkelig inntrykk

Et par kilometer lenger nedover elven, på venstre side, ligger 1000-tallskirken Eglise de Cunault, i romansk stil. I den vesle, hyggelige landsbyen som ligger rundt kirken, kan man spise lunsj eller kose seg med en forfriskning i historiske omgivelser.

Billig flyreiseBillig hotell

Billig flyreise
Billig hotell

Saumur, Château Chenonceau, Loiredalen, Loire, Vest-Frankrike, Frankrike

Saumur er et ypperlig utgangspunkt for å utforske Loiredalen og de flotte slottene, som for eksempel Château Chenonceau

Château Chaumont, Loiredalen, Loire, Vest-Frankrike, Frankrike

….eller det vakre Château Chaumont