Saumur i Loire-dalen er kjent for mer enn det enorme, vakre slottet fra 1300-tallet, som kneiser elegant over elven Loire. Château de Saumur er åpent for publikum. Her kan du får en omvisning som tar deg med rundt i de fleste av slottets kriker og kroker, inklusive porselenssamlingene og rytterutstillingen. Når du står oppe ved slottet og skuer utover elven og byen, kan du forestille deg hva den opprinnelige byggherren, Louis den I. av Anjou, følte.

Saumur i Loire-dalen, Frankrike

Saumur har hoved­sa­kelig arki­tektur av stein, en stor del av husene er fra 1600-tallet.

Saumur, Loiredalen, Loire, Vest-Frankrike, Frankrike

Saumur ligger nydelig til ved elven Loire. Slottet er åpent for publikum.

Rundt Place St.-Pierre, nedenfor Châteauet i retning elven og broen, kan du imid­lertid finne en del av de typiske bindings­verks­hu­sene, og en middel­al­der­kirke med gobe­liner fra 1500-tallet. I dette strøket er det både butikker og plasser med uteres­tau­ranter. Saumur er også vel kjent for sin sopp-produk­sjon. Du kan besøke det pussige Musée de Champig­nons og bli med og besøke noen av sand­steins­hu­lene som gir ypper­lige vekst­vilkår for sopp­vekst – 75 % av Frank­rikes sopp-produk­sjon foregår her!

Saumur, Loiredalen, Loire, Vest-Frankrike, Frankrike

Saumur vitner om fordums stor­hets­tider og gjør virkelig inntrykk.

Et par kilo­meter lenger nedover elven, på venstre side, ligger 1000-talls­kirken Eglise de Cunault, i romansk stil. I den vesle, hygge­lige lands­byen som ligger rundt kirken, kan man spise lunsj eller kose seg med en forfrisk­ning i aldeles nyde­lige histo­riske omgivelser.

Saumur, Château Chenonceau, Loiredalen, Loire, Vest-Frankrike, Frankrike

Saumur er et ypperlig utgangs­punkt for å utforske Loire­dalen og de flotte slot­tene, som for eksempel Château Chenonceau.

Château Chaumont, Loiredalen, Loire, Vest-Frankrike, Frankrike

.…eller det vakre Château Chaumont.