GoToGate

Séte

Sète i Sør-Frankrike er en både pittoresk og livlig by ved Golfe du Lion, som ikke uten grunn kalles Languedocs Venezia. Sète har en av Sør-Frankrikes viktigste kommersielle havner, og dette er med på å gi denne spesielle feriebyen et litt annerledes autentisk preg. Her kan du rusle rundt i havnekvarterene og titte på et ekte hverdagsliv for sjøfolkene fra forskjellige nasjoner, som er innom her. Gå gjerne inn på en av de røffere sjappene her og spis et måltid mat eller kos deg med en forfriskning. Her vil du oppleve et genuint sjømannsmiljø med høyrøstet og livlig prat i kategorien rett-på-sak.

Mer om Sète i Sør-Frankrike
Sète i Sør-Frankrike har ellers en litt underlig beliggenhet rundt en 183 meter høy klippeformasjon – på en landtunge med en stor lagune innenfor byen. Det finnes enorme badestrender på sandbankene både sør og nord for sentrum av Sète. Ved foten av Mont St Clair sør i Sète i bydelen Le Corniche er det også en fin strand ut mot havet med strandbarer og kafeer videre i sørlig retning.

Sête, Viuex ville, kanal, Canal du Midi, havnen, gamlebyen, middelalder, Sør-Frankrike, Frankrike

Om sommeren ligger det hundrevis av fritidsbåter langs kanalene i Séte

Sète og Canal du Midi
Sète i Sør-Frankrike har kanalsystemer både nord og sør for sentrum, for å slippe gjennom vannet til og fra lagunen ved flo og fjære. Langs den største kanalen nord i byen, Canal du Midi der den eldste bebyggelsen befinner seg, ligger de karakteristiske murhusene malt i pastell-farger på begge sider og speile seg i vannet. I dette idylliske kanalområdet er det flere restauranter, kafeer og barer, noen av dem med utendørs servering i sommerhalvåret. Her serveres det lokale spesialiteter av fersk fisk og skalldyr. Kanalene her fungerer også som havner for fritidsbåtene i byen, som det er mange av. Det arrangeres en stor festival i den andre og den tredje uken i juli hvert år. Her gjenskapes 1600-tallets voldsomme sjø-turneringer, med knall og fall og mye moro for alle. Helt innerst i Canal du Midi, på nordsiden mot lagunen, bor fiskerne i et ganske tettpakket strøk, med fiskebåtene rett utenfor.

Séte, Viuex ville, havnen, kanalene, Canal du Midi, gamlebyen, middelalder, Sør-Frankrike, Frankrike

Fiskerestaurantene ligger på rekke og rad langs havnen

Enda mer om Sète, strender og opplevelser
På nordsiden av sentrum ligger badebyen Frontignan Plage, starten på en urbanisert sandbanke som strekker seg noen kilometer nordover før feriebebyggelsen slutter, og en smal sandbanke fronter lagunen i et par mil til nabobyen Palavas-de-Flot. Den første delen av strandbanken her er delt inn i parseller beskyttet av bølgebrytere. I den gamle byen Frontignan, på innsiden av lagunen, finner du en av disse typiske sørfranske sirkulære gamlebyene, hvor husrekkene ligger tett i tett utenpå hverandre og i dette tilfellet omkranser en vakker gotisk kirke fra 12-1300-tallet. Lenger opp i byen, ved foten av fjellet er det et marked som holder åpent alle dager. Flere steder i sentrum av Sète finner du åpne plasser omkranset av trær for å gi skygge på varme sommerdager. Her finner du kafeer og restauranter med utendørs servering. Området rundt Séte er for øvrig storprodusent av Muscadet-vin.

Billig flyreiseBillig hotell

Billig flyreise
Billig hotell

Sête, Viuex ville, havnen, kanalene, Canal du Midi, gamlebyen, middelalder, Sør-Frankrike, Frankrike

Séte – panorama over havnebyen med kanalene

Séte, Viuex ville, havnen, kanalene, Canal du Midi, gamlebyen, middelalder, Sør-Frankrike, Frankrike

Sétes fiskere leverer ferske skalldyr og fisk til restaurantene hver dag

Séte, Viuex ville, havnen, kanalene, Canal du Midi, gamlebyen, middelalder, Sør-Frankrike, Frankrike

Séte befinner seg i kuperte omgivelser

Séte, Viuex ville, havnen, kanalene, Canal du Midi, gamlebyen, middelalder, Sør-Frankrike, Frankrike

Det er meget livlig i restaurantstrøket i Sétes havn på kvelden

Séte, Viuex ville, havnen, kanalene, Canal du Midi, gamlebyen, middelalder, Sør-Frankrike, Frankrike

Panorama over den livlige og spesielle kanalbyen Séte