Skiáthos ligger i øygruppen Sporadene og passer fint for familieferier. Rundt om på hele øye ligger det flotte badestrender i buktene i det kuperte klippelandskapet som gir øya mye av sin karakter. Over alt finner du sjarmerende tavernaer og kafeer der du kan nyte et måltid eller en forfriskning. Hovedveien på øya går langs østkysten nordover og sørover fra Skíathos by.

Mer om Skíathos i Hellas

Fra Skiathos by går det side­veier over til den mer ulendte vest­siden av øya – til bade- og ferie­byene Lalária i nord til Kekhrías, Asélinos, Mandraki og Koukou­na­ries helt i sør, der hoved­veien starter eller slutter, alt etter humør og hvordan du velger å se det. Det går ferger til Skópelos, Lout­ráki, Andros, Syros, Tinos og Vólos fra havnen i Skíathos by. Flyplassen ligger noen kilo­meter nord for byen.

Skiathos by, Skiathos, Hellas,

Du skal ikke se bort fra at Skiathos by er en av de vakreste i hele Hellas.

Skíathos by på Skíathos

Skíathos by er kanskje den mest pitto­reske havne­byen i hele Hellas. Det livlige havne­om­rådet kan by på mengder av små og kule barer og restau­ranter. De små stren­dene ved foten av byen, innrammet av havne­pro­me­naden, grønne pinje­trær, de flotte seil­bå­tene og yatchene i gjeste­havnen, skaper et flott inntrykk. Selve byen, med masser av hvite småhus som klamrer seg oppetter skrå­ningen den ligger – ja alt her hører hjemme på et post­kort. Den som vantrives her, bør ta et opphold på en misun­nel­ses­an­stalt. Skíathos er for de vakre, unge og vellyk­kede – samt Mama Mia(!) – de middel­ald­rende i snek­ker­bukse. Den vakre Bourtzi-holmen midt i byen som nås via den roman­tiske gang­broen, er som klippet ut av en bruks­an­vis­ning for idyll og male­risk skjønnet.

Skiathos, Hellas

Over­sikts­foto av den vakre Skiathos by.

Verd å vite om Platanias på Skíathos

Plata­nias på Skíathos i Hellas har fått et vold­somt oppsving etter film­suk­sessen Mama Mia, basert på Abbas låt av samme navn. Skíathos er en av disse usann­synlig vakre, fred­fulle idyl­liske greske øyene med krys­tall­klart vann, kritt­hvite strender og bloms­ter­pyn­tede hvit­kalkede greske hus, med blåmalte vindus­karmer og sort­kledde smilende gamle koner. Klisjeene har stått i kø på denne idyl­liske øya, helt siden den ble et popu­lært feriemål for jetset­tere på 60-tallet. Etter hvert har mer ”normal” char­ter­tu­risme over­tatt. Vi minner om at høye forven­tinger er alle reisers verste fiende. Plata­nias på Skíathos er en populær bade­strand sør for Skíathos by, med flere hygge­lige hoteller og tavernaer.

Skiathos, Hellas

Innbyg­gerne i Skiathos by vet å pynte opp.

Bourtzi-holmen ved Skiathos by, Hellas

Den vakre Bourtzi-holmen ved Skiathos by, sett fra et av byens kirketårn.

Skiathos by, Hellas

Skiathos by – hoved­staden på øya sett fra havet.