GoToGate

Skiathos

Skiáthos ligger i øygruppen Sporadene og passer fint for familieferier. Rundt om på hele øye ligger det flotte badestrender i buktene i det kuperte klippelandskapet som gir øya mye av sin karakter. Over alt finner du sjarmerende tavernaer og kafeer der du kan nyte et måltid eller en forfriskning. Hovedveien på øya går langs østkysten nordover og sørover fra Skíathos by.

Mer om Skíathos i Hellas
Fra Skiathos by går det sideveier over til den mer ulendte vestsiden av øya – til bade- og feriebyene Lalária i nord til Kekhrías, Asélinos, Mandraki og Koukounaries helt i sør, der hovedveien starter eller slutter, alt etter humør og hvordan du velger å se det. Det går ferger til Skópelos, Loutráki, Andros, Syros, Tinos og Vólos fra havnen i Skíathos by. Flyplassen ligger noen kilometer nord for byen.

Skiathos by, Skiathos, Hellas,

Du skal ikke se bort fra at Skiathos by er en av de vakreste i hele Hellas

Skíathos by på Skíathos
Skíathos by er kanskje den mest pittoreske havnebyen i hele Hellas. Det livlige havneområdet kan by på mengder av små og kule barer og restauranter. De små strendene ved foten av byen, innrammet av havnepromenaden, grønne pinjetrær, de flotte seilbåtene og yatchene i gjestehavnen, skaper et flott inntrykk. Selve byen, med masser av hvite småhus som klamrer seg oppetter skråningen den ligger – ja alt her hører hjemme på et postkort. Den som vantrives her, bør ta et opphold på en misunnelsesanstalt. Skíathos er for de vakre, unge og vellykkede – samt Mama Mia(!) – de middelaldrende i snekkerbukse. Den vakre Bourtzi-holmen midt i byen som nås via den romantiske gangbroen, er som klippet ut av en bruksanvisning for idyll og malerisk skjønnet.

Skiathos, Hellas

Oversiktsfoto av den vakre Skiathos by

Verd å vite om Platanias på Skíathos
Platanias på Skíathos i Hellas har fått et voldsomt oppsving etter filmsuksessen Mama Mia, basert på Abbas låt av samme navn. Skíathos er en av disse usannsynlig vakre, fredfulle idylliske greske øyene med krystallklart vann, kritthvite strender og blomsterpyntede hvitkalkede greske hus, med blåmalte vinduskarmer og sortkledde smilende gamle koner. Klisjeene har stått i kø på denne idylliske øya, helt siden den ble et populært feriemål for jetsettere på 60-tallet. Etter hvert har mer ”normal” charterturisme overtatt. Vi minner om at høye forventinger er alle reisers verste fiende. Platanias på Skíathos er en populær badestrand sør for Skíathos by, med flere hyggelige hoteller og tavernaer.

Billig flyreiseBillig hotell

Billig flyreise
Billig hotell

Skiathos, Hellas

Innbyggerne i Skiathos by vet å pynte opp

Bourtzi-holmen ved Skiathos by, Hellas

Den vakre Bourtzi-holmen ved Skiathos by, sett fra et av byens kirketårn

Skiathos by, Hellas

Skiathos by – hovedstaden på øya sett fra havet