GoToGate

Viareggio

Viareggio er en stilig og kul ferie- og badeby med bebyggelse i elegant art noveau-stil bygget i 1920-årene, etter at store deler av byen brant i 1917. Denne art noveau-stilen kalles her for Liberty-stilen, og er synlig mange steder i Viareggio, som for eksempel strandkafeene.

Viareggio – en ferie- og badeby med Art Deco-bebyggelse
Spesielt er Grand Caffé Margherita verd å få med seg, tegnet av den produktive arkitekten Galileo Chini. Viareggio egner seg godt for barnefamilier, og er et yndet reisemål for italienske barnefamilier fra områdene i distriktet, samt Pisa og Firenze.

Viareggio, Art Noveau, Toscana, Midt-Italia, italia

Viareggio er en stilig by med Art Noveau-arkitektur

Mer om Viareggio
Nordover fra Viareggio er det milevis med flotte og godt vedlikeholdte strender, der du kan leie solsenger og parasoller. Her ligger også strandhotellene med restauranter på rekke og rad. I havneområdet finner du alt fra lokale fiskerbåter til lystyatcher, samt småbedrifter og -verft som jobber med bygging, ombygging og vedlikehold av båter. Viareggio er delt opp av to kanaler som følger elveleier opp gjennom byen. Langs disse er det trivelige havnepromenader. Viareggios karneval, som finner sted på ”fetetirsdag” etter påske, er berømt over hele Italia. Et stort og oppfinnsomt opptog, bestående av forseggjorte dokker, mistenkelig like politikere og andre offentlige personer, høster stor jubel fra publikum.

Billig flyreiseBillig hotell

Billig flyreise
Billig hotell

 Viareggio, Art Noveau, Toscana, Midt-Italia, italia

Kanalen gjennom Viareggio

 Viareggio, Art Noveau, Toscana, Midt-Italia, italia

Viareggio har flotte badestrender