GoToGate

Icmeler

Den vesle trivelige fiskerlandsbyen Icmeler ligger ved innseilingen til Marmarisbukten i Tyrkia, ved Egeerhavet. Avstanden fra Icmeler til nabobyen og storebror Marmaris er kort, kun 7 kilometer – en kort busstur eller en lang spasertur langs promenaden langs havet.

Ferieby ved Marmarisbukten
Marmarisbukten tilhører den såkalte turkise kysten. Her er det krystallklart, rent vann, frodig og grønn natur med skogkledde åser, der pinjetrærne stedvis vokser helt ned til havet. I bakgrunnen ruver majestetiske fjell opp i flere hundre meters høyde like innenfor strendene. I Icmeler bor du i rolige omgivelser med en avslappet atmosfære, samtidig som det vesentlig mer livlige Marmaris befinner seg nær ved. Icmeler passer ypperlig for barnefamilier. Den fine badestranden, med finkornet hvit sand er relativt langgrunn.

Mer om Icmeler
Içmeler er en grønn, pen og velstelt by. Her er det lagt stor vekt på å skape trivelige omgivelser, med fargerike blomsterbed og beplantning rundt om hele byen. Den flotte palmeomkransede strandpromenaden er et fint sted å nyte solnedgangen. Icmeler har en svært spesiell liten ”venetiansk attraksjon”. Opp fra stranden og gjennom byen løper nemlig en kanal med idylliske omgivelser. På begge siden av kanalen er det pyntet med blomster og vegetasjon, og langs kanalen ligger det kafeer og restauranter med utendørs servering i svært trivelige omgivelser. Her kan de bli ganske folksomt på kveldene når feriegjester og fastboende skal ut for å spise, kose seg og treffe kjente. Her finnes det også et greit shoppingstrøk, og en gang i uken er det et ganske stort marked i utkanten av byen. Hvis du er ute etter svart belte i shopping, bør du ta turen inn til Marmaris. Her kan du også oppleve et mer intenst natteliv, hvis du er ute etter det. Da kan du ta en av de billige minibussene inn til Marmaris, som har en mengde kafeer, restauranter og diskoteker, og en egen livlig bargate i gamlebyen.

Mer om Marmaris i Tyrkia – kultur, shopping og uteliv
Marmaris i Tyrkia har en ærverdig gamleby bygget på et lite nes, som i dag stikker ut mellom marinaen og den lange badestranden. Her ble det anlagt en by for mer enn 3500 år siden, som den gang het Psykos og tilhørte den greske, mykenske ”verden”, noe som også var tilfelle for mesteparten av det som i dag er Tyrkias vestkyst. Det som i dag er synlig fra tidligere tider i gamlebyen, er nok i hovedsak fra det siste årtusenet, fra de seljukkiske og osmanske periodene da tyrkerne hersket i denne delen av Middelhavet og langt inn i Europa. Osmanere bygde borgen i gamlebyen og fra denne tiden har også byen sitt navn. Før det var Marmaris bysantinsk, romersk, og gresk, hvis vi regner oss bakover i tid. Borgen huser i dag et arkeologisk og etnografisk museum med mange spennende gjenstander. I gamlebyen finner du for øvrig i dag en mengde butikker pluss en orientalsk basar som selger alt fra gull til krydder, tepper og skinnjakker. Her er massevis av små artige barer, og en del tyrkiske restauranter – på folkemunne kalt ”lokantas” – spis her, den tyrkiske maten overrasker mange ved at den er så mild og velsmakende. Bli gjerne med på en seiltur i den vakre skjærgården også.

Mer om Icmeler og utflukter
Icmeler er et ypperlig utgangspunkt for en utflukt eller en dagsreise til severdigheter i området. Pamukkale er kjent for mange fra postkort og fotos, her er klippene hvite og bølgende nedover, med rennende vann fra kulp til kulp. Efesos var en av de virkelig store havnebyene i antikken; vi kjenner den fra mer enn 3500 år tilbake, den gang het den Apasas. Her sto et av verdens syv underverker, Artemistempelet fra cirka år 550 før Kristus, et byggverk av dimensjoner vi dessverre vanskelig kan forestille oss, siden bygget raste sammen under et jordskjelv, og steinene ble gjenbrukt til å oppføre nye bygninger. Efesos skal i sin glanstid rundt år null ha hatt mer enn en halv million innbyggere. Da var byen en del av Romerriket. Arkeologer har arbeidet med utgravinger her i mange tiår, og kun avdekket en snau tiendedel av det totale arealet. Det som er gravd ut er imidlertid storslagent, og i høyeste grad verd et besøk. Apostelen Paulus har vært her, og apostelen Johannes skal angivelig ha ført Jesu mor Maria hit etter korsfestelsen. Det er mulig å besøke huset der hun skal ha bodd. Sørg for å ankomme tidlig. Det blir varmt og mye folk etter hvert.

Billig flyreiseBillig hotell

Billig flyreise
Billig hotell

Icmeler, Egeerhavskysten, Tyrkia

Icmeler ligger ved innseilingen til Marmaris – en spasertur unna

Icmeler, Egeerhavskysten, Tyrkia

Fra Icmeler kan du rusle inn til Maramaris langs denne sjøpromenaden

Icmeler, Egeerhavskysten, Tyrkia

Kanalen gjennom Icmeler har idylliske omgivelser