GoToGate

Kyrenia

Kyrenia er en vakker gammel havneby som ligger på den tyrkiske nordkysten av Kypros. Kyrenia har et sjarmerende havneparti med utendørs restauranter langs hele den vakre promenaden, som går i en bue langs hele den venetianske havnen, som sommerstid er full av lystbåter og fiskerbåter.

Kyrenia – tempelridderborgen ved havnen
Den 800 år gamle venetianske borgen ruver over havnen og bidrar til å gi havnebyen Kyrenia sin egenartede karakter. Om kvelden er borgen flombelyst, og havneområdet fullt av feriegjester og fastboende som koser seg på restaurantene og barene her. Den venetianske borgen inneholder et historisk  museum med blant annet et gresk skipsvrak fra 300-tallet før Kristus. Det er mange bademuligheter på strendene utenfor byen.

Kyrenia, Kypros

Kyrenias venetianske havneområde er usedvanlig vakkert

Mer om Kyrenia på Kypros
Kyrenia på Kypros ligger rett ved landsbyen Bellapais, som har et meget vakkert kloster fra middelalderen. Dette er verd et besøk, og kan gjerne kombineres med lunsj på en av den idylliske landsbyens restauranter. På en 700 meter høy klippe litt vest for Bellapais ligger korsfarerborgen St. Hilarios med en fantastisk utsikt over Kyrenia og kysten rundt. Borgen er fra 1100-tallet og var tilholdssted for Richard I., også kalt Løvehjerte i år 1191. Hans erobring av Kypros var lite populær, og han valgte i år 1192 å selge den – først til Tempelridderne, og deretter til korsfareren og stormesteren Guy de Lusignan, tidligere konge av Jerusalem, som tapte for muslimenes leder Saladins overmakt i Acre.

Kyrenia, Kypros, Tyrkia

Det er tett i tett med restauranter langs havnepromenaden

Kyrenia har tre museer i tillegg til skipsmuseet i borgen; et ikonmuseum i Archangelos-kirken, et museum for dekorativ kunst og et lite museum for folkekunst.

Billig flyreiseBillig hotell

Billig flyreise
Billig hotell

Kyrenia, Kypros, Hellas

Solnedgang over vakre Kyrenia

Kyrenia, Kypros, Hellas

Den venetianske festningen ved innseilingen til Kyrenias havn

Kyrenia, Kypros, Hellas

Noen av husene langs havnebassenget er fra middelalderen

Kyrenia havn - Kypros, Hellas

Kyrenia by night er strengt tatt heller ikke så galt