GoToGate

Side

Side i Tyrkia er blitt en populær ferie- og badeby. Denne vesle, koselige byen har to fine strender, en på hver side av gamlebyen, som ligger flott til på en klippe med utsikt til begge strendene. Side passer ypperlig for barnefamilier. Her er det stille og rolig, og om kvelden stenges gamlebyen for biltrafikk.

Side – en ferieby med røtter fra antikken
Langs strendene er det kafeer og restauranter med utendørs servering, der man kan slå seg ned for et måltid eller en forfriskning. Maten i Tyrkia er god, og mye mildere enn mange tror. Tyrkisk mat er populær både blant barn og voksne. Enkelte hoteller og reiseoperatører tilbyr all inclusive, som betyr at mat og drikke er inkludert i prisen, av og til også aktiviteter.

Side, Middelhavskysten, Tyrkia

Panorama over Side ved Middelhavskysten

Mer om Side i Tyrkia
Side i Tyrkia har masse å by på for sine feriebesøkende, uansett hva de er ute etter. Her finnes flotte shoppingmuligheter, her er det vannsport og aktiviteter som man kan ta del i på strendene, og her vrimler det av ruiner fra antikken, samt andre kulturelle severdigheter. I den koselige og pittoreske gamlebyen finner du butikker, barer, restauranter og smale smug. For deg som er ute etter shopping, skal du vite at spesielt gull og lærvarer har gunstige priser her. Glem ikke å prute, det ligger i kortene at du skal forhandle deg frem til en pris som begge kan godta. Side i Tyrkia har alt det en feriegjest kan ønske, inklusive krystallklart vann, vennlige innbyggere og fantastiske fortidsminner fra Romertiden.

Historie, kultur og severdigheter i Side
Side har, som resten av byene på denne kysten, en lang og broket historie. Byen ble opprinnelig trolig anlagt som en koloni av grekere fra byen Cyme i Aeolis (dagens vestkyst av Tyrkia – i antikken en del av den greske verden), sannsynligvis rundt år 700 før Kristus. Det er funnet en innskrift i stein, med et ennå utydet og ukjent språk, som antas å være lokal dialekt fra ca år 200 før Kristus.

Side, Middelhavskysten, Tyrkia

Antikkens Side har fått ligge uberørt – her finnes rester av templer og et stort amfiteater

Byen slo sine egne mynter allerede i 547 år før Kristus. Alexander den Store har ruslet rundt på brosteinen her, hans hær okkuperte Side i år 333 f Kr. Her kan du se et kolossalt åpent teater, som rommer 15-20.000 personer, bygd på romersk maner på 100-tallet etter Kristus. Her er rester av et romersk bad, to romerske templer, et gresk tempel, en akvedukt, en markedsplass og en port inn til gamlebyen. Det vesle arkeologiske museet har en fin samling.

Billig flyreiseBillig hotell

Billig flyreise
Billig hotell

Side, Apollotempel, Tyrkia

Restene etter et gresk Apollo-tempel står ennå her i Side

Side, Middelhavskysten, Tyrkia

Side har en karakteristisk molo som beskytter mot vær og vind

Side, romersk teater, Middelhavskysten, Tyrkia

I Side ligger et enormt teater fra romertiden, som tok 15-20.000 tilskuere

Side, havnen, Middelhavskysten, Tyrkia

I Side arrangeres det båtturer langs den vakre Middelhavskysten