GoToGate

Alvor

Alvor på Algarve-kysten i Portugal er i utgangspunktet en idyllisk liten fiskerlandsby som ligger ved utløpet av elven ved samme navn. Den gamle delen av Alvor består av lav hvitkalket murhusbebyggelse, med små smug og enkelte åpne plasser der du finner kafeer og restauranter med utendørs servering.

Mer om Alvor
De fleste restaurantene for øvrig ligger i landsbyens hovedgater, ikke langt fra den fine sandstranden. Her er det også butikker som selger lokalt håndverk, som lærvarer og keramikk, og selvfølgelig dagligvarebutikker. På selve stranden ligger det kafeer, hvor badefolket kan nyte en smårett eller en forfriskning mellom slagene. Kvelds- og nattelivet er gjerne konsentrert i området der elven og stranden møtes, men mye skjer også i byens to hovedgater. Her er det liv til langt ut i de sene nattetimer. Alvor er omgitt av en del moderne høyere boligblokker.

Fra gamlebyen i Alvor, Algarve-kysten, Sør-Portugal

Fra gamlebyen i Alvor på Algarve-kysten

Alvor – fiske og turisme
I Alvor er turismen i ferd med å bli byens hovednæring, men fremdeles er mange av byens innbyggere beskjeftiget med fiske, slik det har vært her i århundrer. Den borterste delen av strandområdet er avsatt til fiskerne, deres båter og redskaper. Hvis du rusler opp i den vesle landsbyen er det lett å finne kafeer og barer der lokalbefolkningen holder til. Det er også moro å se fiskerne komme inn med fangstene sine i morgentimene. Fisk og skalldyr herfra havner på feriegjestenes tallerkener samme dag, så ferskt som det nesten er mulig. Afrikansk krydret Piri-piri-kylling er også en gjenganger på menyene. Øverst i byen ligger en kirke som ”overlevde” det store jordskjelvet i 1755, som hadde sitt episenter rett utenfor Alvor. Kirken Divino Salavador fra 1500-tallet har blant annet en portal i såkalt manuelinsk stil, en portugisisk avart av sengotisk, flamboyansk arkitektur med intrikate utskjæringer. Interiørene i kirken er i rokokko-stil. Navnet Alvor har sitt utspring fra det arabiske styret mellom år 711 til år 1249, avledet av Al-Bur. Før det var Alvor en romersk koloniby.

Billig flyreiseBillig hotell

Billig flyreise
Billig hotell

Kirken Divino Salavador, Alvor, Algarve-kysten, Portugal

Kirken Divino Salavador i Alvor er bygd på 1500-tallet i Manuelinsk renessansestil, og overlevde mirakuløst jordskjelvet i år 1755

Stranden Praia Tres Irmaos i Alvor,  Algarve-kysten, Sør-Portugal

Den nydelige badestranden Praia Tres Irmaos i Alvor på Algarve-kysten i Sør-Portugal

Alvor, Algarve-kysten, Sør- Portugal

Meia Praia-stranden foran Alvor med utsyn til nabobyen Lagos på Algarve-kysten i Sør- Portugal