GoToGate

Carvoeiro

Carvoeiro er en sjarmerende og idyllisk liten by på Algarvekysten med en mengde kaféer, restauranter, og butikker av ymse slag, blant annet lokalt håndverk som keramikk og lærartikler. Carvoeiro er blitt en av de mest populære badebyene på Algarve-kysten på grunn av de fine strendene.  Den vesle, gamle fiskerlandsbyen har klart å ta vare på sjarmen fra gamle dager, samtidig som den imøtekommer de krav feriegjestene har til en moderne ferie-destinasjon.

Mer om Carvoeiro på Algarvekysten
Her finnes fantastiske strender med fin hvit sand, fine golfbaner, et godt tilbud varierte restauranter og et livlig uteliv. Carvoeiro har to ”restaurantgater”, i hovedveien inn i byen, Rua Barranco og Estrada Farrol. Den eldste bebyggelsen ligger innenfor stranden i ly av klippene. Flere lune viker og bukter på begge sider av bysenteret har flotte bademuligheter, enkelte steder med kafeer. Nyere feriehus, hoteller og er bygd oppe på klippene med fantastisk utsikt over havet. Carvoeiro er et ypperlig utgangspunkt for utflukter til Algarve-kysten, ettersom den vesle byen ligger mellom Alvor og Albufeira, ikke langt fra Lagos

Carvoeiro, Algarvekysten, Sør-Portugal

Carvoeiro er en morsom liten badeby med bebyggelse både på klippen og oppover fra den fine stranden

Carvoeiro og klippelandskapet
Fra et utsiktspunkt ved kapellet Nossa Senhora da Encarnacao øst for stranden, har du et mektig panorama over de dramatiske klippene. Fem hundre meter lenger øst finner du et meget spesielt geologisk fenomen – Algar Seco – der Atlanterhavet gjennom titusener av år har skapt en spesiell, hullete “sveitserost” av de eroderte rosa klippene, i form av vann-tunneler, buer, sukkertopper og huleganger. I Carvoeiro er det en spesiell avslappet atmosfære. Her er man seg selv og tar tiden til hjelp, uten stress og mas. Det man ikke får gjort i dag, er det sikkert ikke så mye å mase om i morgen, heller. Det er alltid trivelig å se når fiskerne kommer inn med fangstene sine tidlig om morgenen, og trekke båtene opp på stranden. Det faktum at ikke alle lever av turisme, men også av tradisjonelle yrker, gir byen en jordnærhet som bidrar til den fredelige atmosfæren her. Noen av fiskerne tilbyr også sightseeingturer med de dekorativt malte båtene sine.

Billig flyreiseBillig hotell

Billig flyreise
Billig hotell

Carvoeiro, Algarve-kysten, Sør-Portugal

Carvoeiro ligger lunt til i en liten bukt mellom klippene

Carvoeiro, Algarve-kysten, Sør-Portugal

Carvoeiro er en hyggelig badeby på Algarvekysten, helt sør i Portugal