Carvoeiro er en sjarmerende og idyllisk liten bade- og ferieby på Algarvekysten med en mengde kaféer, restauranter og butikker av ymse slag, blant annet lokalt håndverk som keramikk og lærartikler. Carvoeiro er blitt en av de mest populære badebyene på Algarve-kysten på grunn av de fine strendene.  Den vesle, gamle fiskerlandsbyen har klart å ta vare på sjarmen fra gamle dager, samtidig som den imøtekommer de krav feriegjestene har til en moderne ferie-destinasjon.

Mer om Carvoeiro på Algarvekysten

Her finnes fantas­tiske strender med fin hvit sand, fine golf­baner, et godt tilbud varierte restau­ranter og et livlig uteliv. Carvoeiro har to ”restau­rant­gater”, hoved­veien inne i byen, Rua Barranco, og Estrada Farrol. Den eldste bebyg­gelsen ligger innenfor stranden i ly av klip­pene. Flere lune viker og bukter på begge sider av bysen­teret har flotte bade­mu­lig­heter, enkelte steder med kafeer. Nyere feriehus, hoteller og er bygd oppe på klip­pene med fantas­tisk utsikt over havet. Carvoeiro er et ypperlig utgangs­punkt for utflukter til andre småbyer på Algarve-kysten, ettersom den vesle byen ligger mellom Alvor og Albu­feira, ikke langt fra Lagos.

Carvoeiro, Algarvekysten, Sør-Portugal

Carvoeiro er en morsom liten badeby med bebyg­gelse både på klippen og oppover fra den fine stranden.

Carvoeiro og klippelandskapet

Fra et utsikts­punkt ved kapellet Nossa Senhora da Encar­nacao øst for stranden, har du et mektig pano­rama over de drama­tiske klip­pene. Fem hundre meter lenger øst finner du et meget spesielt geolo­gisk fenomen – Algar Seco – der Atlan­ter­havet gjennom titu­sener av år har skapt en spesiell, hullete «sveit­serost» av de eroderte rosa klip­pene, i form av vann-tunneler, buer, sukker­topper og hule­ganger. I Carvoeiro hersker det en avslappet atmo­sfære. Her er man seg selv og tar tiden til hjelp, uten stress og mas. Det man ikke får gjort i dag, er det sikkert ikke så mye å mase om i morgen, heller. Det er alltid trivelig å se når fiskerne kommer inn med fangs­tene sine tidlig om morgenen, og trekke båtene opp på stranden. Det faktum at ikke alle lever av turisme, men også av tradi­sjo­nelle yrker, gir byen en jord­nærhet som bidrar til den frede­lige atmo­sfæren her. Noen av fiskerne tilbyr også sight­see­ing­turer med de deko­ra­tivt malte båtene sine.

Carvoeiro, Algarve-kysten, Sør-Portugal

Carvoeiro ligger lunt til i en liten bukt mellom klippene.

Carvoeiro, Algarve-kysten, Sør-Portugal

Carvoeiro er en hyggelig badeby på Algar­ve­kysten, helt sør i Portugal.