GoToGate

Chicago

Når du ser Chicago fra Lake Michigan, har du en av de høyeste, tetteste og mest imponerende skylines av høyhus som USA kan by på. Chigaco har alltid vært en moderne by, og her ble den første såkalte skyskraperen bygd. Chicago har en lang og idyllisk strandlinje langs bredden av Lake Michigan, USAs største innsjø. Chicago er USAs tredje største by, med cirka 3 millioner innbyggere. I stor-Chicago bor det mer enn 10 millioner mennesker.

Chicago – Sentrum
Det berømte gågateområdet Magnificent Mile i sentrum av Chicago inneholder massevis av små butikker og magasiner, gode restauranter, teatre og museer. Her er det minst 460 forretninger, 275 restauranter og 51 hoteller. Alt sammen i et lett tilgjengelig område bestående av fotgjengersoner, hvor alt er lagt til rette for opplevelser og shopping. Chicago har for øvrig en bred miks av alle slags etniske folkegrupper og har et rykte som en tolerant og åpen by. Chicago har derfor både fargerike og spennende bydeler. Wicker Park er en spennende, ung og dynamisk bydel, nordvest for The Loop, med masse småbutikker, second-hand stores og markeder, ved siden av et livlig uteliv. Mange anser denne delen av Chicago som et absolutt must. Chicago har flere universiteter.

Mer om Chicago for musikkinteresserte
Chicago er en pulserende, internasjonal by med førsteklasses museer, restauranter og natteliv. De mange utendørs parkene og milevis av stier langs vannkanten mot Lake Michigan er i seg selv en flott attraksjon for sporty besøkere. Her er også omfattende shoppingmuligheter med eksklusive butikker og restauranter, som appellerer til mange besøkende. Chicago er dessuten fødestedet til moderne jazz og blues, så og det er mange klubber å besøke for kjennere og jazzinteresserte. Også andre typer musikk har fått gode vekstvilkår i Chicago siden slutten av 80-årene. På byens klubber og diskoteker vil du oppleve sjangere som gospel, soul og house – i tillegg til ferskeste skudd på stammen: Indie-rock. Noen av USAs største festivaler innenfor indie-rock arrangeres årlig i Chicago: The Lollapalooza og Pitchfork Music Festival.

Chicago, Millennium park cloud gate, The Blub, USA

The Blub i sentrum av Chicago er en artig severdighet, som de fleste må undersøke nærmere

Chicago – Windy City
Chicago kalles Windy City. Mange tror at dette har sitt opphav i kalde vinder som blåser inn i byen fra Lake Michigan, men det er feil. Chicagos politikere var kjent for å være storkjeftede og å komme med mange tomme løfter. Mange av dem hadde også tette forbindelser med datidens mektige mafia, noe som fra tid til annen avstedkom svært lite troverdige forklaringer på kritikkverdige forhold. Innbyggerne kalt politikerne ”windbags” fordi de mente at det stort kom varm luft av munnen på dem. Under forbudstiden rundt 1920 var Chicago spesielt kjent for spritsmugling, blodige bandeoppgjør og en sterk mafiabevegelse med Al Capone i spissen. Chicago hadde på denne tiden en omfattende norsk koloni – hele 50 tusen nordmenn bodde her, mange av dem jobbet i bygningsbransjen – og i særdeleshet som gulvleggere.

Chicago – severdigheter og opplevelser
De viktigste turistområdene i byen ligger samlet, noe som gjør Chicago til en enkel by å utforske for besøkende. En kort spasertur eller taxi-tur vil bringe deg til berømte museer, storslått arkitektur, eksklusive butikker og fristende restauranter – alt av det beste Chicago har å tilby. Navy Pier fra 1916 er en severdighet i seg selv. På Navy Pier finnes også en fornøyelsespark, et barnemuseum, en IMAX-kino, et museum for farget glass, en 18-hulls miniatyrgolfbane, et enormt Pariserhjul og masse mer. I tillegg er Navy Pier utgangspunkt for en rekke båtturer og ferger.

Chicago – kultur, arkitektur og severdigheter
Chicago er den største byen i Midtvesten, og har alltid vært møtestedet mellom øst og vest i USA. Mange opplever Chicago som en blanding av østkysten og vestkysten av USA. Chicago har storbyens attraksjoner som New York, blandet med en mer avslappet holdning à la Los Angeles. Det er et etnisk mangfold med mange flerkulturelle nabolag som gjør Chicago til en sann smeltedigel. Chicago har flere vakre parker og grønne områder, mange av dem med nærhet til Lake Michigan. Både Grant Park og Millennium Park er verd et besøk, også på grunn av den nyskapende arkitekturen.

Chicago River, Architectural River Cruise, USA

Architectural River Cruise arrangeres i regi av The Chicago Architecture Foundation. Byen er seg sin arkitektoniske arv bevisst

Chicago – skyskrapernes fødeby
Verdensberømte arkitekter som William Jenney og Luis Henry Sullivan kom til Chicago for å konstruere grensesprengende høybygg etter den totalomfattende bybrannen i 1871. Byggene ligger ved Chicago River, og kan oppleves gjennom Architectural River Cruise i regi av The Chicago Architecture Foundation, som tilbyr et times elvecruise. Her får du ikke bare en innføring i denne spennende moderne arkitekturen fra sent 1800-tall som representerer grunnlaget for dagens moderne arkitektur, men du får også se noen av de triveligste delene av Chicago. Benytt anledningen til å se bygg som Chicago Tribune Tower, Carson Pierie and Scott Department fra 1899 og Sears Tower påbegynt i 1970. Andre kjente bygg og områder i Chicago er Chicago Theatre, Board of Trade Building, University of Chicago, Museum Campus Chicago, Navy Pier, Field Museum og Crown Fountain i Millenium Park.

Chicagos – kultur og museer
Chicago er en av USAs mest interessant byer å besøke hva angår museer og utstillinger.
Museum of Science and Industry er et enormt anlegg, som inneholder alt fra gruvemiljø med fungerende heis, til en tysk ubåt fra 2. verdenskrig. Chicago har dessuten tre meget anerkjente kunstmuseer. The Art Institute of Chicago har samlinger som omfatter alt fra franske impresjonister til afrikanske masker og moderne kunst, Museum of Contemporary Art med samtidskunst, samt det meget anerkjente National Museum of Mexican Art. Det antropoligske museet DuSable Museum of African American History var det første som begynte å dokumentere møtet mellom afrikanere og amerikanere i USA.

Mer om Chicago og museer
The Chicago History Museum forteller historien om byens utvikling, fra hvordan urbefolkningen indianerne levde, via europeernes innvandring, jernbanens betydning, den store bybrannen i 1871, mafia og forbudstid, byggingen av skyskraperne frem til dagens multikulturelle millionby. På Museum Campus, rett nord for Soldiers Field Stadium, ikke langt fra sjøen Lake Michigan, ligger tre interessante museer knyttet til naturfag: The Field Museum of Natural History er kjent for sine enorme dinosaurusskjeletter, The Shedd Aquarium er verdens største akvarium og Adler Planetarium hvor du kan bli bedre kjent med universet. The Notebaert Nature Museum har en av verdens største samling sommerfugler, ved siden av omfattende utstillinger av naturrelaterte temaer.

Billig flyreiseBillig hotell

Billig flyreise
Billig hotell

CHICAGO, Sears Tower view, USA

Panorama over storbyen Chicago fra Sears Tower

Chicago, den japanske broen, Jackson Park Osaka Garden, USA

Chicago har flere grønne sider – her fra seksjonen Osaka i Jackson Park

Chicago, Michigan Avenue Bridge, USA

Chicago Michigan Avenue Bridge – vi vet at alt er stort i USA – det gjelder denne byen også

Chicago, Illinois, USA

Storbyen Chicago ligger ved Lake Michigans bredder

Chicago, Michigan Lake, USA

Storbyen Chicago har badestrender så og si midt i byen

Chicago, Illinois, USA

Chicago – no doubt about it

Chicago, Stadium Soldier Field, Illinois, USA

Panorama over Chicago med Stadium Soldier Field i forgrunnen

Chicago, Illinois, USA

Chicago – nytt møter gammelt utenfor sentrum av storbyen

Chicago Skyline, Illinois, USA

Chicago – grønt og frodig ved skyskrapernes føtter