GoToGate

Miami

Miami i Florida, USA har vokst eksplosivt de siste 80 årene. I storområdet Greater Miami, som omfatter alle Miamis steder og forsteder langs og innenfor de praktisk talt sammenhengende strendene helt opp til Fort Lauderdale, bor det om lag 5,5 millioner mennesker. Selve Miami er preget av lav bebyggelse over et enormt område, mens Miami Beach og de øvrige strandområdene er kraftig utbygd med høyhus langs strendene.

Miami Beach – Ocean Drive
I dette sammensatte og allsidige ferieparadiset som Miami utgjør, er det en helt spesiell laid-back stil som gjelder, enten du er fattig eller rik. Mens det meste langs Ocean Drive på dagtid skjer med utstudert nonchalance og beach-lazy-speed, er kvelden desto mer energifylt, når latinamerikanske rytmer får feststemte mennesker fra alle verdens hjørner ut på dansegulvene. For her er det høy multikulturell partyfaktor, med det meste av elegansen i behold. Det er stil i Miami, og særlig i Miami Beach.

Miami downtown, Florida, USA

Velkommen til ferieparadiset Miami Beach, omgitt av vann på alle kanter

Miami Beach fra storhet til nedgang ny oppgang
Miami har det siste århundret gjennomlevd store endringer. Fra de glade 1920-årene, da det ble bygd sammenhengende Art Deco-arkitektur i kvartalene langs Ocean Drive har Miami hatt opp- og nedturer. Først de harde tredveårene, så oppgangen før krigen, ny oppgang etter krigen og en voldsom innvandring fra Cuba midt på 50-tallet etter Castros innføring av kommuniststyre på øya. Etter et par tiår med forfall, skjer det noe dramatisk og positivt på 1980-tallet. Hele 800 bygninger i pastell Art Deco ble renovert på 1980-tallet i forbindelse med TV-serien Miami Vice og et ønske om å bringe Miami Beach tilbake til fordums glans.

Miami Beach – et Art Deco-paradis i pastell
I dag fremstår kvartalene langs og rundt Ocean Drive på Miamis South Beach – på folkemunne kalt SoBe – som en arkitektonisk drøm. Her finner du simpelthen den mest omfattende bebyggelsen i Art Deco-stil i hele verden. Slikt tiltrekker seg en bestemt type mennesker, og slikt påvirker dem. Nå kan du se nyrenoverte 50-talls amerikanske dollarglis langsomt cruise langs Ocean Drive og gli sakte inn foran de elegante klubbene, hotellene og restaurantene. Når det vidunderlige klimaet i tillegg innbyr til luftige klær og gevanter, rammen er pastell og livet en eneste fest, ja da…. Siden den gang har Miami Beach vært kulisse for mange filmer og TV-serier. Omgivelsene forplikter og byen er kåret til USAs reneste og peneste. Miami opplever igjen storhetsdager, vakrere, renere og større enn noensinne. Miami Beach er livsstilens bydel, her er mote, mat, vin og eksklusive klubber stikkord, mens Miami selv er i ferd med å bli en av USA ledende kulturbyer. Det multikulturelle miljøet skaper dynamikk.

Miami Beach Seashore, Florida, USA

Miami Beach bærer sitt navn med en viss rett…

Miami – severdigheter og utflukter
Det gunstige klimaet gjør det enkelt å besøke severdigheter og attraksjoner hele året. Greater Miami har mange ulike severdigheter å sjarmere deg med – enten du er nysgjerrig på den spesielle naturen, arkitektur, mat eller det multikulturelle folkelivet. Det subtropiske våtmarks- og sumpområdet The Everglades er verd å få med seg, som det eneste subtropiske våtmarksområde i Nord-Amerika og siden 1981 på Unescos World Heritage liste over Verdensarven. Her er et sjeldent rikt, og for oss skandinaver, fremmed fugleliv, og det eneste stedet i verden hvor alligatorer og krokodiller lever side om side. Det finnes egne stier der besøkende kan komme nær dette myldrende dyrelivet. Det finnes ikke noen offentlig transport til parken. Det går imidlertid mange organiserte turer dit, enten med båt eller buss.

Det multikulturelle Miami
Little Havana er den cubanske bydelen i Miami. Ta en tur langs Calle Ocho og opplev hva den cubanske kulturen gjør med gatebildet. Her er rytmer, smil sterke farger og dufter av mat vi sjelden smaker på våre breddegrader. Her kan du for eksempel besøke El Credito Cigar Factory på 11th Street, hvor du kan se hvordan sigarer rulles for hånd, slik man gjør det på Cuba. Den siste fredagen i måneden arrangeres en gatefest i området, kalt ‘Viernes Cultural’, med musikk, dans, mat og teater – dette er en annerledes opplevelse som du bør få med deg. Når det gjelder mulighetene til å oppleve forskjellige etniske kjøkken, er Miami i en særstilling. Det multikulturelle innslaget gjør at du kan teste ut en rekke spennende restauranter og diners, som serverer matretter du garantert ikke vil møte med det første – i hvert fall ikke utenfor Miami.

Miami Metro Zoo og Planetarium
Miami Metro Zoo omfatter mer enn en kvadratkilometer jungelparkområder der dyrene går fritt omkring. Miami Metro Zoo har mer enn 2000 dyr, hvorav noen er svært sjeldne, som for eksempel hvite bengalske tigre, eksotiske fugler, aper, koalabjørner, elefanter, kenguruer og andre eksotiske dyr. Museum of Science & Planetarium tar deg med på en fantastisk reise inn i naturens verden og forklarer klodens indre liv. Det er touchscreen-utstillinger, forestillinger og demoer kontinuerlig, og en utendørs ”creepy-zoo” med slanger, fugler og insekter. Skrik!

Vizcaya Museum & Gardens
Vizcaya Museum & gardens ved Biscayne Bay omfatter en italiensk renessansevilla, omgitt av et vakkert hageanlegg. Vizcaya ble bygget i 1916 og var opprinnelig vinterresidens for industrimagnaten James Deering, som ikke var helt fornøyd med gjennomsnittlig amerikansk bolig. I denne vakre villaen finner du 34 rom innredet i gjennomført og ganske overdådig renessanse, barokk, rokokko og nyklassisistisk stil.

Billig flyreiseBillig hotell

Billig flyreise
Billig hotell

Miami Beach, Ocean Drive, Art Deco style, Florida, USA

Miami Beach er kjent for sin Art Deco-bebyggelse – særlig langs Ocean Drive

Miami, South Beach, Lincoln Road, Florida, USA

Fra Lincoln Road, Van Dyke Café, South Beach i Miami

Miami, Florida, USA

Miami Beach har gjennomgått en omfattende utbygging, som har bidratt til å gjøre den elegante feriebyen enda mer populær

Miami, Vintage Yacht, Florida, USA

Miami Beach er en strand- og ferieby der mye dereier seg om det våte element