Praia da Rocha i Portugal ligger ved utløpet av bukten der en av Algarve-kystens viktigste byer, Portimao ligger. Praia da Rocha i Portugal er en rendyrket ferieby med røtter helt tilbake til slutten av 1800-tallet, da den var bade- og rekreasjonssted for velstående familier på i Sør-Portugal og spanske Andalucia. Om høsten og vinteren kom også turister fra den engelske overklassen hit.

Mer om Praia da Rocha

Du kan frem­deles se bygninger fra ”Belle Epoque”, som Hotel La Bela Vista, som stikker seg noe ut på strand­pro­me­naden, mellom alle de moderne byggene som er kommet til de siste tiårene. Praia da Rocha er berømt for sin 3 km lange, brede og vide bade­strand, som er en av de fineste på hele Algar­ve­kysten. Her vil du aldri oppleve trengsel. Til det er stranden for stor. Opprin­nelsen til den fine sand­stranden er noe spesiell: Da havne­om­rådet i nabo­byen Portimao ble mudret og gravd ut for å øke basseng­dybden, ble den over­flø­dige sanden dumpet her.

Praia da Rocha, Algarve, Portugal

Praia da Rocha er i dag en moderne turistby.

Praia da Rocha og engelske turister

På 1960-tallet begynte ”vanlige” engelske turister å sette sitt preg på både Portimao og Praia da Rocha. Tilveksten av hoteller, barer og butikker har bidratt til at det ikke er så mye igjen av det opprin­ne­lige ferie­stedet Praia da Rocha. Hvis du reiser på ferie for å oppleve auten­ti­sitet og kultur, finnes det bedre alter­na­tiver på Algar­ve­kysten. I dag er Praia da Rocha den nest største ferie­byen på Algar­ve­kysten, etter Albu­feira. Det britiske innslaget er markant her: Mange av barene i Praia da Rocha er drevet av utflyt­tede engelsk­menn og irer. Guin­ness, lager og bitter er lett tilgjen­gelig. Det samme gjelder english (eller Irish) break­fast, som med et smil serveres til tidlig kveld. Og det er enkelt å finne en irsk bar som viser fotball­kamper, for den som ønsker det.
Det er også et par disko­teker i Praia da Rocha. Her holder man det ofte gående til 5–6 tiden på morgen­kvisten. Praia de Rocha har et stort utvalg av restau­ranter i alle pris­klasser, alt fra fast­food til lokalt kjøkken og mer eksklu­sive restau­ranter med inter­na­sjo­nalt kjøkken.

Praia da Rocha, Algarve-kysten, Portugal, Portimao,

Praia da Rocha er kjent for sine flotte bade­strender – ikke for kulturseverdigheter.

Praia da Rocha, Algarvekysten, Portugal

Praia da Rocha med klippe­for­ma­sjo­nene som stedet har navn etter.