GoToGate

Praia da Rocha

Praia da Rocha i Portugal ligger ved utløpet av bukten der en av Algarve-kystens viktigste byer, Portimao ligger. Praia da Rocha i Portugal er en rendyrket ferieby med røtter helt tilbake til slutten av 1800-tallet, da den var bade- og rekreasjonssted for velstående familier på i Sør-Portugal og spanske Andalucia. Om høsten og vinteren kom også turister fra den engelske overklassen hit.

Mer om Praia da Rocha
Du kan fremdeles se bygninger fra ”Belle Epoque”, som Hotel La Bela Vista, som stikker seg noe ut på strandpromenaden, mellom alle de moderne byggene som er kommet til de siste tiårene. Praia da Rocha er berømt for sin 3 km lange, brede og vide badestrand, som er en av de fineste på hele Algarvekysten. Her vil du aldri oppleve trengsel. Til det er stranden for stor. Opprinnelsen til den fine sandstranden er noe spesiell: Da havneområdet i nabobyen Portimao ble mudret og gravd ut for å øke bassengdybden, ble den overflødige sanden dumpet her.

Praia da Rocha, Algarve, Portugal

Praia da Rocha er i dag en moderne turistby

Praia da Rocha og engelske turister
På 1960-tallet begynte ”vanlige” engelske turister å sette sitt preg på både Portimao og Praia da Rocha. Tilveksten av hoteller, barer og butikker har bidratt til at det ikke er så mye igjen av det opprinnelige feriestedet Praia da Rocha. Hvis du reiser på ferie for å oppleve autentisitet og kultur, finnes det bedre alternativer på Algarvekysten. I dag er Praia da Rocha den nest største feriebyen på Algarvekysten, etter Albufeira. Det britiske innslaget er markant her: Mange av barene i Praia da Rocha er drevet av utflyttede engelskmenn og irer. Guinness, lager og bitter er lett tilgjengelig. Det samme gjelder english (eller Irish) breakfast, som med et smil serveres til tidlig kveld. Og det er enkelt å finne en irsk bar som viser fotballkamper, for den som ønsker det.
Det er også et par diskoteker i Praia da Rocha. Her holder man det ofte gående til 5-6 tiden på morgenkvisten. Praia de Rocha har et stort utvalg av restauranter i alle prisklasser, alt fra fastfood til lokalt kjøkken og mer eksklusive restauranter med internasjonalt kjøkken.

Billig flyreiseBillig hotell

Billig flyreise
Billig hotell

Praia da Rocha, Algarve-kysten, Portugal, Portimao,

Praia da Rocha er kjent for sine flotte badestrender – ikke for kulturseverdigheter

Praia da Rocha, Algarvekysten, Portugal

Praia da Rocha med klippeformasjonene som stedet har navn etter