Santander ligger på nordkysten av Spania og er en relativt stor by med cirka 185 tusen innbyggere. Santander en fin ferieby med to flotte langgrunne badestrender, El Sardinero og La Madeleine, som ligger på hver sin side av en liten odde. Her er det fin hvit sand, som mange av innbyggerne og feriegjester vet å sette pris på. Santander passer ypperlig for familier, her er fortausrestauranter og kafeer flere steder på strendene og langs den vakre strandpromenaden. Mange reiser hit for å vindsurfe.

Mer om Santander i Spania

Santander har lange tradi­sjoner som havneby. I dag har Santander også en flott gjeste­havn, som tiltrekker seg havgå­ende seil­båter og cabin­crui­sere. Mange mennesker er innom denne byen i sommer­halv­året. Selv om denne nord­kysten av Spania er uopp­daget av oss Skan­di­naver, reiser mange span­joler hit i sommer­fe­rien sin i juli og spesielt august, for å slippe unna varmen i sør.

Santander, Baskerland, Nord-Spania

Santander har en stor og viktig havn, blant annet for fiskebåter.

Litt innenfor gjeste­havnen ligger kate­dralen. I denne bydelen er det mange åpne plasser med kose­lige restau­ranter og kafeer. Santander har også mye å tilby for dem som er ute etter å shoppe. Cirka 30 kilo­meter vest for byen ligger de berømte Alta­mira-grot­tene, med hule­ma­le­rier fra eldre stein­alder. Male­riene er utført i to peri­oder – først for 18.500 år siden, deretter for ca 14.000 år siden. For 13.000 pr siden raste hule­inn­gangen sammen og innholdet ble forseglet av stein. Santander er en fin by med et mildt klima om sommeren.

Santander, Baskerland, Nord-Spania

En fin liten bukt med bade­strand rett utenfor sentrum av Santander.

Santander, Baskerland, Nord-Spania

Fra Santan­ders lange havnepromenade.

Santander - Palacio de La Magdalena, Baskerland, Nord-Spania

Palacio de la Magda­lena ligger på en høyde utenfor byen.