GoToGate

Santander

Santander ligger på nordkysten av Spania og er en relativt stor by med cirka 185 tusen innbyggere. Santander en fin ferieby med to flotte langgrunne badestrender, El Sardinero og La Madeleine, som ligger på hver sin side av en liten odde. Her er det fin hvit sand, som mange av innbyggerne og feriegjester vet å sette pris på. Santander passer ypperlig for familier, her er fortausrestauranter og kafeer flere steder på strendene og langs den vakre strandpromenaden. Mange reiser hit for å vindsurfe.

Mer om Santander i Spania
Santander har lange tradisjoner som havneby. I dag har Santander også en flott gjestehavn, som tiltrekker seg havgående seilbåter og cabincruisere. Mange mennesker er innom denne byen i sommerhalvåret. Selv om denne nordkysten av Spania er uoppdaget av oss Skandinaver, reiser mange spanjoler hit i sommerferien sin i juli og spesielt august, for å slippe unna varmen i sør.

Santander, Baskerland, Nord-Spania

Santander har en stor og viktig havn, blant annet for fiskebåter

Litt innenfor gjestehavnen ligger katedralen. I denne bydelen er det mange åpne plasser med koselige restauranter og kafeer. Santander har også mye å tilby for dem som er ute etter å shoppe. Cirka 30 kilometer vest for byen ligger de berømte Altamira-grottene, med hulemalerier fra eldre steinalder. Maleriene er utført i to perioder – først for 18.500 år siden, deretter for ca 14.000 år siden. For 13.000 pr siden raste huleinngangen sammen og innholdet ble forseglet av stein. Santander er en fin by med et mildt klima om sommeren.

Billig flyreiseBillig hotell

Billig flyreise
Billig hotell

Santander, Baskerland, Nord-Spania

En fin liten bukt med badestrand rett utenfor sentrum av Santander

Santander, Baskerland, Nord-Spania

Fra Santanders lange havnepromenade

Santander - Palacio de La Magdalena, Baskerland, Nord-Spania

Palacio de la Magdalena ligger på en høyde utenfor byen