GoToGate

Bulgaria

Bulgaria har hatt en rivende utvikling som ferieland, siden det ble åpnet for turister på slutten av 70-tallet, under kommunisttiden. Den gang var stedene Albena og Golden Sands isolerte ferie- og badebyer, med gjerder og vakttårn, der høytstående kommunister og vestlige feriegjester møttes for å bade og kose seg.

 
Svartehavskysten – fine strender og arkitektoniske perler
Svartehavs-kysten fra den tyrkiske grensen og oppover, via storbyene Burgas og Varna, har lange strekninger med utrolig flotte strender. Hovedstaden i Bulgaria heter Sofia og ligger inne i landet. Bade- og feriebyer som Sunny Beach, Obzor, Sinemoretz, Tsarevo, Elenite, Byala, Pomorie og kulturskattene Nessebar og Sozopol – ved siden av de gamle feriestedene Albena og Golden Sands. Langs de flotte strendene finner du alt fra nybygde resorts med all inclusive, til sjarmerende, små bade- og feriebyer. All inclusive betyr at mat og drikke er inkludert i prisen, ofte også forskjellige aktiviteter.

Mer om Bulgaria
Husk at all inklusive er en fin måte å feriere på, der du har full kontroll på feriebudsjettet. De forskjellige feriestedene langs Svartehavs-kysten i Bulgaria varierer en del med hensyn til alder, serverings- og kulturtilbud, nærhet til det bulgarske dagliglivet og størrelse. En del av stedene er gamle fiskerlandsbyer, mens andre befinner seg i områder som lever av jordbruk og vinproduksjon. Maten i Bulgaria er solid, og kanskje ikke så spennende, men definitivt god. Det synes som regel barna også. Noen av ferie- og badestedene har flere serveringssteder enn andre. I de landsbyene som tidligere har levd av fiske, kan du få spennende skalldyr- og fiskeretter. Andre steder, hvor du lever tettere på bulgarerne, skal du ikke være redd for å besøke restauranter, barer og kafeer hvor lokalbefolkningen går. Bulgarerne er hyggelige og blide mennesker. Selv om mange av dem kan virke fattige i våre øyne, så ser de det ikke slik selv. De er stolte mennesker som er vant til å jobbe hardt, og er fornøyd med det de har oppnådd. Gå inn på de forskjellige feriestedene på denne siden og få mer informasjon.
 

Nedenfor er samtlige destinasjoner i Bulgaria listet opp i alfabetisk rekkefølge.

Nessebar

Nessebar

Nessebar er en usedvanlig vakker by ved Bulgarias Svartehavskyst. Nessebar i Bulgaria består av en moderne kystby og en gamleby på en halvøy, som er på Unescos liste over Verdensarven på grunn av sin gamle, bevarte arkitektur, spesielt tidlige kirker fra 400-tallet til senmiddelalder.[Les mer her...]