Bulgaria2018-11-07T17:07:04+01:00
  • Bulgaria

Bulgaria

Bulgaria har hatt en rivende utvikling som ferieland, siden det ble åpnet for turister på slutten av 70-tallet, under kommunisttiden. Den gang var stedene Albena og Golden Sands isolerte ferie- og badebyer, med gjerder og vakttårn, der høytstående kommunister og vestlige feriegjester møttes for å bade og kose seg.

Svartehavskysten – fine strender og arkitektoniske perler

Svarte­havs-kysten fra den tyrkiske grensen og oppover, via stor­byene Burgas og Varna, har lange strek­ninger med utrolig flotte strender. Hoved­staden i Bulgaria heter Sofia og ligger inne i landet. Du finner bade- og ferie­byer som Sunny Beach, Obzor, Sine­mo­retz, Tsarevo, Elenite, Byala, Pomorie og kultur­skat­tene Nessebar og Sozopol – ved siden av de gamle ferie­ste­dene Albena og Golden Sands. Langs de flotte stren­dene finner du alt fra nybygde resorts, til sjar­me­rende, små bade- og feriebyer.

Mer om Bulgaria

De forskjel­lige ferie­ste­dene langs Svarte­havs-kysten i Bulgaria varierer en del med hensyn til alder, serve­rings- og kultur­tilbud, nærhet til det bulgarske daglig­livet og stør­relse. En del av stedene er gamle fisker­lands­byer, mens andre befinner seg i områder som lever av jord­bruk og vinpro­duk­sjon. Maten i Bulgaria er solid, og kanskje ikke så spen­nende, men defi­ni­tivt god. Det synes som regel barna også. Noen av ferie- og bade­ste­dene har flere serve­rings­steder enn andre. I de lands­byene som tidli­gere har levd av fiske, kan du få spen­nende skalldyr- og fiske­retter. Andre steder, hvor du lever tettere på bulga­rerne, skal du ikke være redd for å besøke restau­ranter, barer og kafeer hvor lokal­be­folk­ningen går. Bulga­rerne er hygge­lige og blide mennesker. Selv om mange av dem kan virke fattige i våre øyne, så ser de det ikke slik selv. De er stolte mennesker som er vant til å jobbe hardt, og er fornøyd med det de har oppnådd. Gå inn på de forskjel­lige ferie­ste­dene på denne siden og få mer informasjon.

Nedenfor er samtlige destinasjoner i Bulgaria listet opp i alfabetisk rekkefølge.

Nessebar

Nessebar er en gammel severdig by ved Bulga­rias Svarte­havs­kyst. Nessebar i Bulgaria består av en moderne kystby med et mer enn to tusen år gammelt histo­risk senter på en halvøy, som er på Unescos liste over Verdens­arven på grunn av sin gamle, bevarte arki­tektur – spesielt tidlige kirker fra 400-tallet til senmid­del­alder. Mer om Nessebar i Bulgaria Nessebar har to flotte strender og er et perfekt ferie­sted for barne­fa­mi­lier eller voksne mennesker som er inter­es­sert i kultur. Langs stren­dene er det mange kafeer og restau­ranter med uteser­ve­ring, [Les mer…]

Gå til toppen