GoToGate

Costa Brava og Katalonia

Området Katalonia og Costa Brava omfatter en av Spanias mest velstående og driftige regioner, med Barcelona som en livlig og ekstremt spennende hovedstad. Denne delen av Spania har også en vakker kystlinje som mange ikke klar over.

 
Fra grensen mot Frankrike finner du 200 kilometer med kystlinje hvor klipper avløses av lune frodige bukter med fine sandstrender og vice versa, nesten helt ned til Barcelona. Costa Brava har til den økonomiske krisen inntraff, vært et viktig ferieområde også for spanjolene. Nedgangstidene har gjort at pågangen ikke lenger er så voldsom i høysesongen. En kombinasjon av strand og badeferie på Costa Bravas kyst, kan utmerket vel kombineres med noen dager byferie i Barcelona – hvor det for øvrig også er badestrender. Byen Girona nord for Barcelona er også verd et besøk på grunn av karakteristisk arkitektur. Nær Girona finner du byen Empuries, som er den vestligste byen grunnlagt av greske sjøfarere i antikken, cirka 600 år før Kristus. Det kuperte innlandet kan også by mange flotte natur- og kulturopplevelser.
 

Neden­for er samt­lige desti­na­sjo­ner i Costa Brava og Katalonia lis­tet opp i alfa­be­tisk rekkefølge.

Barcelona

Barcelona

Barcelona i Spania er en av verdens mest spennende byer. Barcelona har et tilbud innen restauranter, kafeer og barer, kunst, kultur, arkitektur og historiske severdigheter, som knapt noen annen by i Europa kan skilte med. I tillegg har Barcelona en personlighet, som savner sidesidestykke: Her finnes en livsbejaende, blid, stolt og småfrekk rastløshet, som kommer til uttrykk nær sagt over alt i byen. Gaudis arkitektoniske verk i Barcelona er oppført på Unescos liste over Verdensarven.[Les mer her...]