De øvrige øyene, Hellas
Hellas’ øyverden er som en eventyrbok. Det skal finnes mer enn 1400 øyer, hvorav cirka 165 er bebodd – i større eller mindre grad. Hver eneste av de bebodde øyene har sin egen karakter og, ikke minst, historie – samt kulturseverdigheter. Mange av øyene er også nevnt i Homers Odysseen og Iliaden, og beboerne skjemmes ikke akkurat over det. Innbyggerne på øyene lever ofte i stor grad av turisme, og arbeider hardt i sommersesongen. Jordbruk og fiske er viktige primærnæringer. Noen av øyene er store leverandører av oliven og olivenolje. Oliven høstes annethvert år. Grekerne er nådeløse når det gjelder kvaliteten på råvarene. Frossen mat ansees som mindreverdig. De fleste restauranter benytter ikke frosne råvarer. Har de ikke flere ferske råvarer av et bestemt slag, så må du velge noe annet fra menyen. Menneskene på øyene er kjent for å være vennlige, rolige og imøtekommende. De større øyene har som regel svært interessante arkeologiske museer.