GoToGate

Kanariøyene

Kanariøyene består av 7 øyer som befinner seg utenfor nord-vestkysten av Afrika: Gran Canaria, Lanzarote, Tenerife, El Hierro, Fuerteventura, La Gomera, og La Palma. For mange nordmenn har en reise til Kanariøyene betydd besøk på enten Gran Canaria, Lanzarote, Tenerife eller Fuerteventura. Kanariøyene er kjent og elsket for sitt vennlig helårsklima, og har en befolkning som vet å sette pris på sine feriegjester. Alle vet at Kanariøyene er synonymt med sol, badeliv og ferieliv for hele familien. Men Kanariøyene har også mye å by på for den kulturinteresserte.

 
Unescos liste over Verdensarven
Tre destinasjoner på Kanariøyene er på Unescos liste over Verdensarven: To av de listede destinasjonene, Teide National Park på Tenerife og Garajonay National Park på La Gomera, er oppført på listen på grunn av sin særegne natur. Den tredje destinasjonen som er oppført på Unescos liste over Verdensarven er byen San Cristóbal de La Laguna – på Tenerife – på grunn av enestående og vel bevarte arkitektur fra perioden 1500- til 1700-tallet. San Cristóbal de la Laguna var for øvrig den første sivile spanske kolonibyen uten festningsverk, og byplanen her ble senere modell for mange kolonibyer i Sør-Amerika, etter hvert som spanjolene fikk fotfeste der.

Ferie på Kanariøyene
Helt siden den første flylasten med solhungrige skandinaver var her så tidlig som 1955, har turisme vært i skuddet. Denne øygruppen er nå helt i verdenstoppen når det gjelder turisme, og hit kommer det mennesker fra alle verdenshjørner. Kanariøyene har det felles at du alltid kan finne flotte strender og rent sjøvann. Mye er lagt til rette for barnefamilier. Sola kan være skarp, så det er lurt å tenke høy solfaktor når du velger solkrem. Kanariøyene er en vulkansk øygruppe med et overraskende rikt og allsidig landskap. Her finner du alt fra ørken til frodig jungel og dramatiske fjellformasjoner, til milevis av brede, hvite strender. Gran Canaria, Lanzarote, Tenerife og Fuerteventura er blant de mest besøkte. Hit kommer både barnefamilier og kulturinteresserte.

Kanariøyenes historie
Kanariøyene har en dramatisk historie. Forskerne mener at denne øygruppen ble befolket i to «bølger»; den første fra Nord-Afrika cirka tre tusen år før Kristus, den andre bølgen med folk ankom om lag 200 år etter Kristus, og denne gangen et annet folkeslag. Øyenes opprinnelige beboere kalles guancher, noe som egentlig betyr ”Tenerife-beboer”. Begrepet er upresist og brukes i dag feilaktig om angivelig tidligere lyshudede og -hårete høyreiste mennesker med blå øyefarge, som angivelig skal ha befolket øya i forhistorisk tid. Det finnes imidlertid ingen vitenskapelig dokumentasjon som bekrefter at en slik befolkning har eksistert på Kanariøyene.
Arkitekturen på Kanariøyene er særegen. De første byene på Tenerife ble oppført under renessansen – det vil si på 14-1500-tallet, da øygruppen ble oppdaget av spanjolene. Du kan se flere små og store kirker fra denne tiden. De fleste byene har også en historisk bykjerne der du kan se flott opprinnelig arkitektur.

Neden­for er samt­lige desti­na­sjo­ner på Kanariøyene lis­tet opp i alfa­be­tisk rekkefølge.

Gran Canaria

Gran Canaria

Gran Canaria har tre ansikter. Det ene er masseturismen, det andre er det ukjente innlandet og det tredje er storbyen Las Palmas de Gran Canaria. Du tenker kanskje at storbyen er en del av masseturismen, og, ja – det er den. Men Las Palmas har noe å by på, som svært få andre storbyer har – nemlig en i stor grad helhetlig, opprinnelig bebyggelse fra renessansen og barokken. I tillegg har byen flotte badestrender rett ved sentrum, noe som også gjør den[Les mer her...]

Las Palmas

Las Palmas

Las Palmas er en flott storby, kulturby, badeparadis og charter-destinasjon. Las Palmas har et jevnt og varmt klima året rundt og den berømte badestranden Playa de las Canteras i sentrum er følgelig sjelden tom på dagtid. Mye av den opprinnelige bebyggelsen fra slutten av 1400-tallet er dessuten tatt vare på. Las Palmas er åpenbart bygget for at mennesker skal trives – over alt i byen finner du vakre plasser. Ikke rart at byen er populær? Bydelene Triana og La Vegueta er på Un[Les mer her...]

Tenerife

Tenerife

Tenerife er den største øya i øygruppen Islas de Canarias – Kanariøyene. Tenerife er en litt spesiell øy, ettersom den har en enorm vulkan, Pico del Teide, hele 3718 meter høy. Pussig nok bidrar denne vulkanen til å dele øya i to klimasoner. I sør er det tørt, mindre fruktbart og naturlig nok mindre vegetasjon. Her ligger turistmaskinene Playa de las Americas, Los Cristianos og øyas internasjonale flyplass.[Les mer her...]