GoToGate

Building the Picture: Architecture in Italian Renaissance Painting


National Gallery i London fra 30. april – 21. september 2014

 

Gratis adgang

 

Oppdag hvordan arkitekturen utgjør grunnlaget for mange italienske renessansemalerier.

 

Denne våren presenterer the National Gallery i London den første britiske utstillingen som utforsker arkitekturens rolle i italiensk renesseansemaleri i perioden fra 1300-tallet til 1500-tallet.

Sassetta_001

 

Utstillingen ‘Building the Picture: Architecture in Italian Renaissance Painting’ har som mål å gi besøkerne innsikt i og større forståelse for noen av de vakreste verkene til italienske renessanse-mestere som Duccio, Botticelli, Crivelli og deres samtidige. Utstillingens besøkere oppfordres til å se på bygningene i bildene med nye øyne – og undersøke hvordan malerne skapte imaginære rom, som overskred virkeligheten – begrenset av murstein, marmor og murverk.

 

Utstillingen er et resultat av et prosjektsamarbeide mellom the National Gallery og the University of York, og byr på nye og spennende tolkninger av verk i renessanse-samlingene til the National Gallery. I tillegg er det utstilt andre mesterverk fre denne perioden – som “Salomons dom” av den venetianske mesteren Sebastiano del Piombo, utlånt av Kingston Lacy, The Bankes Collection, National Trust. Dette mesterverket vises for første gang i London på mer enn 30 år. Dessuten omfatter utstillingen ‘The Ruskin Madonna’ av Andrea del Verrocchio, utlånt fra the National Gallery of Scotland.

 

Fem kortfilmer er bestilt til denne utstillingen, for å gi et moderne perspektiv til virkelig og forestilt arkitektur. Filmene er resultat av samarbeide mellom den prisvinnende sveitsiske arkitekten Peter Zumthor, filmskaperen Marthe Fiennes, kunsthistorikeren T. J. Clark, filmhistorikeren John David Rhodes og dataspill-regissør Peter Gornstein.

Utstillingen gir et unikt innblikk i renessanse-malernes tankesett og streben etter å skape rom og perspektiv i sin nye, revolusjonerende kunst.

 

Les mer om utstillingen her.

 

Les mer om London her.