GoToGate

Edinburgh – Titian og den venetianske kunstens gullalder fra 22. mars


 

Venezias Gullalder i Scottish National Gallery, Edinburgh

 

Fra den 22. mars til den 14. september 2014

 

Denne utstillingen feirer de nylige innkjøpene av to enestående mytologiske malerier av Tizian (ca. 1485/90–1576) i samarbeid med National Gallery in London. Det første verket, “Diana”, ble innkjøpt i år 2009 og det tilhørende “Diana og Callisto” i år 2012.

Titian_And_the_Golden_Age

 

Utstillingen presenterer museets usedvanlig rike samling av samtidige venetianske malerier, tegninger og trykk, som sammen med Tizians to Diana-motiver gir en dypere innsikt i denne spennende overgangsfasen mellom renessansens og barokkens malerkunst i datidens mektige verdensmetropol Venezia.

 

Betydelige kunstnere som Lorenzo Lotto, Palma Vecchio, Jacopo Bassano, Jacopo Tintoretto og Paolo Veronese er representert på utstillingen, som gir et dypere innblikk i det som kalles den venetianske kunstens gullalder.

 

Til utstillingen er det også lånt inn et annet viktig verk av Tizian fra the National Gallery i London; “Actaeon død”. Teknisk informasjon og komparativ kunst vil sammen med tolkninger og annen informasjon gi en dypere innsikt i denne eksepsjonelt fruktbare og rike perioden i Venezias kunsthistorie. Benytt denne enestående anledningen til å oppleve stor venetiansk kunst i en full kontekst – i en by som i seg selv er et kunstverk. Les guiden nedenfor om Edinburghs øvrige storartede museer.

 

Det er gratis adgang til denne flotte utstillingen i Edinburgh.

 

Mer om den historiske skattkisten Edinburgh her.