GoToGate

London: Scythians – warriors of ancient Siberia


BRITISH MUSEUM, LONDON

 

14. september 2017 – 14. januar 2018

 

For 2500 år siden streifet grupper av formidable krigere omkring på de store, åpne slettene i Sibir. Fryktet, djerve, avskyelige og beundrede – men over tid glemt … til nå. Møt dem i British Museum.

 

Oppdagelser av gamle graver har avdekket et et vell av skytiske skatter. Utrolig godt bevart i permafrosten, klær, tekstiler, spektakulære gullsmykker, mat og våpen – selv mumifiserte krigere og hester – avslører den brutale og mystiske sannheten om disse menneskenes harde og dramatiske liv.

Skyterne var krigere som var sterkt knyttet til hestene sine.

Skyterne var krigere som var sterkt knyttet til hestene sine                                                        

 

Disse utrolige funnene forteller historien om en rik sivilisasjon, som til slutt strakte seg fra sitt hjemland i Sibir så langt som Svartehavet – ja, til og med til Kinas grense.

 

Mange av gjenstandene i denne fantastiske utstillingen er utlånt fra Statens Hermitage Museum i St Petersburg. Forskere og arkeologer fortsetter å oppdage mer om disse krigerne og bringer deres historier tilbake til livet. Utforsk skyternes tapte verden og oppdag den praktfulle, sofistikerte og rene kraften til de mystiske skyterne.

 

Denne store utstillingen utforsker historien om skyterne – nomadiske stammer og mestere av krigføring til hest. En kriger- og nomadekultur som blomstret mellom 900 og 200 f.Kr. Deres møter med grekerne, assyrerne og perserne ble skrevet inn i historien, men i århundrer mistet vi alle spor av deres kultur – begravet under isen.

 

Scythians – warriors of ancient Siberia

 

Les mer om utstillingen i British Museum her