GoToGate

Miro – Von der Erde zum Himmel


Abertina i Wien

 

Fra 12. september 2014 – 11. januar 2015

 

Joan Miró er med sine lekende og fantasifulle bildemotiver en av det 20. århundres mest populære kunstnere. Museet Albertina har dedikert en separatutstilling “Von der Erde zum Himmel” – Fra jorden til himmelen – til denne høyt elskede katalanske kunstneren, som alle kunstinteresserte har et forhold til. Om lag 100 malerier, tegninger og gjenstander er alle  med på å understreke den poetiske kvaliteten i denne berømte surrealistens produksjon.

1398252634130

 

 

Joan Mirós malerier er karakterisert av spontanitet, enkelhet og lekenhet. Hans blikk på verden og tilværelsen er barnets – den ubekymrede fascinasjonen for alt – stort og smått. Hans formspråk er ikke til å ta feil av; magisk, lekent og universelt. Måner, stjerner og kometer, øyne, insekter, fugler og kvinner befolker hans malerier og er blant de mest gjenkjennelige elementer i Mirós kunst.

 

Utstillingen av Mirós arbeider gir enestående innsikt i kunstnerens poetiske tolkninger av virkeligheten – eller det som kanskje er kunstnerens antakelse og gjetning av hva som kan ha vært en virkelighet. Miró overlater til betrakteren – deg og meg – å leke videre med antakelsen om essensen av tingene, tilværelsen, verden og universet.

 

Albertina er Wiens ledende museum for moderne kunst, kjent for omfattende samlinger av sentrale moderne kunstnere som Pablo Picasso, Edvard Munch, Joan Miro, Alberto Giacometti, René Magritte, Claude Monet, Edgar Degas, Paul Cézanne, Henri Matisse, Paul Signac, Francis Bacon, Ernst Ludwig Kirchner, Amadeo Modigliani, Marc Chagall, Wassilij Wassilijewitch Kandinsky og Max Ernst, for å ha nevnt noen.

 

Mer om utstillingen her

 

Mer om Wien her