GoToGate

QUEER BRITISH ART 1861–1967


UTSTILLING TATE BRITAIN, LONDON

 

Frem til 1. oktober 2017

 

Tate Britain presenterer med dette den første utstillingen som er dedikert til skeiv britisk kunst.

 

Simeon Solomon: Sappho and Erinna in a Garden at Mytilene 1864. Tate.

Simeon Solomon: Sappho and Erinna in a Garden at Mytilene 1864. Tate.

 

Utstillingen består av arbeider fra perioden 1861 til 1967 relatert til lesbisk, trans, bi- og homoseksuell identitet og markerer 50-årsdagen for den delvise avkriminaliseringen for mannlig homoseksualitet i England.

 

Queer British Art utforsker hvordan kunstnere uttrykte seg i en tid da det ble stilt spørsmålstegn rundt etablissementets oppfatninger om kjønn og seksualitet.

 

Dypt personlige og intime arbeider presenteres sammen med verk rettet mot et bredere publikum, som bidro til å forme en følelse av samhørighet den gangen begrep som lesbisk, gay, biseksuell og trans ennå ikke var kjent og akseptert blant almenheten.

 

Samlet uttrykker denne utstillingen et bemerkelsesverdig spekter av identiteter og historier, fra det lekne til det politiske og fra det erotiske til det hverdagslige.

 

 

Med malerier, tegninger, personlige fotografier og filmer av kunstnere som John Singer Sargent, Dora Carrington, Duncan Grant og David Hockney feires allsidigheten innen skeiv britisk kunst som aldri tidligere.

 

 

Les mer om utstillingen her