GoToGate

The Legend of Troy – British Museum, London


 

British Museum, London

 

Til den 8. mars 2020

 

Akilles dreper Pentesilea. Ca. 530 f. Kr. Foto: British Museum

Sagnet om Troja har eksistert i mer enn 3000 år.

 

 

Historien om en praktfull og mektig by, som ble kastet ut i en 10-årig episk krig på grunn av bortføringen av den vakreste kvinnen i verden, er uimotståelig dramatisk og tragisk.

 

Byste av Homer, romersk fra ca 100-200 e. Kr. Kopi av original fra ca 100-200 f. Kr. Foto: British Museum

Denne legenden har sendt eventyrere og arkeologer på jakt etter den tapte byen, som nå etter alt å dømme har eksistert. Homer har udødeliggjort byen, heltene og sagnet i sine litterære storverk Odyseen og Iliaden.

 

Men hva med heltene, prinsene, kvinnene og vandrerne, som påstås å ha spilt en rolle i Trojaner-krigen? Hvorfor har de inspirert til så mange gjenfortellinger, fra Homer til Shakespeare til Hollywood?

 

Ta en nærmere titt på disse fengslende karakterene når du utforsker den fantastiske kunsten som bringer dem til liv, fra dramatiske gamle skulpturer og utsøkte vasemalerier – til kraftfulle samtidsverk.

 

Den sårede Akilles. Skulptur av Filippo Albacini fra 1825. Foto: The Devonshire Collections, Chatsworth.

Du kan også undersøke det fascinerende arkeologiske beviset som synliggjør at det en gang fantes et ekte Troja, som innbyr til sannheten bak de mytiske historiene.

 

Fra Helena av Trojas bortføring til bedraget med trojanske hesten og byens fall. Finn din egen sannhet mellom myte og virkelighet i denne fenomenale nye utstillingen.

 

 

Artikkel i Current Archaeology her.

 

 

Link til utstillingen i British Museum her.

 

 

Mer om London her.