Costa Blanca og Valencia2018-08-14T15:52:54+02:00
  • Costa Blanca og Valencia, ReisDit.no

Costa Blanca og Valencia

Området Costa Blanca og Valencia er for mange nordmenn kjent territorium fra den tidlige charterturismens muntre og fuktige reiser. Her finner du blant annet dronningen av charter, nemlig Benidorm.

Langs kysten finner du også kjente steds­navn som Torre­vieja, Alicante, Murcia og Altea. Hoved­staden er kultur- og fotball­byen Valencia, som har attrak­sjoner og sever­dig­heter helt i særklasse – både moderne og histo­riske sådanne. Også denne delen av Spanias middel­havs­kyst har stor­slåtte natur- og kultur­opp­le­velser å by på i det kuperte innlandet.

Neden­for er samt­lige desti­na­sjo­ner i Costa Blanca og Valencia lis­tet opp i alfa­be­tisk rekkefølge.

Valencia

Valencia ligger vakkert til ved Middel­havet, og er en skjønn blan­ding av gammelt og nytt. Gamle­byen finner du nord i Valencia; det histo­riske senteret El Carmen, med små smug, skygge­fulle alleer, vakre gamle kirker og en mengde fortaus­res­tau­ranter, kafeer og barer der du kan kose deg med et kjapt måltid tapas eller en lang lunsj. Silke­børsen La Lonja de la Seda de Valencia er oppført på Unescos liste over Verdens­arven. Valen­cias bade­strender Fra gamle­byen El Carmen og byens sentrum er det cirka 20 minut­ters spasertur ned til de [Les mer…]

Go to Top